ZO word (en blijf!) je een match met je verlangen

Over het cultiveren van vrouwelijke energie voor ondernemers: zo word je een energetische match met je verlangen.

Als onderneemster is het verlangen naar succes en vervulling in zowel je relatie als je bedrijf vaak een centraal thema. Maar waarom is het soms zo moeilijk om te krijgen – en vast te houden – hoe jij het ten diepste wilt voor jezelf?

In dit artikel ga ik dieper in op de redenen waarom het niet is zoals je wil en hoe ook jij een energetische match kan worden met je verlangens.

De belangrijkste en meest onderschatte factor is het kunnen cultiveren van de condities van je verlangen.

Ik ga je uitleggen wat dit is, als je dit beheerst heb je GOUD in handen. Want misschien heb je, net als ik, ooit geleerd om te manifesteren (dat doet het leven VOOR jou als jij intern cultiveert) en om waardering te krijgen voor alles wat je doet. In plaats daarvan mag je meer leren vertrouwen op je zijn en je openen voor je eigen gevoelsverlangens. Ik begrijp dat dit passief kan klinken, maar dat is het niet.

Waar ik de meeste ondernemende vrouwen in vast zie zitten is oude identiteiten en gehechtheid aan wat dit oplevert.

Iedereen heeft ervaringen gehad als baby, meisje of jongvolwassene. Elke ervaring is verbonden aan een gevoel dat een verhaal creëert. Zo ontstaan overlevingsstrategieën en patronen. Dit is waar je bijvoorbeeld per ongeluk hebt geleerd dat je hard moet werken om iets te krijgen en dat er iets aan jou ‘niet goed genoeg’ is… ofwel een identiteit.

Dat alles leeft onbewust in je hart, draag je met je mee en vormt de film die je leven is.

Dat geheel fungeert als een lens waardoor je de wereld om je heen bekijkt, waar je ervaringen door filtert en dat bepaalt weer wie je denkt dat je bent maar ook wat er dan voor je is. Het worden verhalen – niet over wie we zijn, maar wie we waren – gelinkt aan onbewuste overtuigingen. In mijn werkveld zijn dat overtuigingen als: ‘ik mag er niet zijn’ of ‘zoveel geluk is voor anderen, maar niet voor mij’.

Waarom is dat zo belangrijk om te weten? Omdat je onbewuste de plek is waaruit je je leven vormgeeft. Het is ook waar alles en iedereen om jou heen, op reageert. Het is wat je ontvangt en steeds opnieuw creëert.

Op die plek ontstaat een gevoel van tekort, van hard moeten werken voor liefde en de eindeloze vergelijking met anderen.  Op de voet gevolgd door onze eigen oordelen. Ze zorgen ervoor dat je vast blijft zitten in een cyclus van opgeven en opnieuw beginnen of van blijven hangen onder een onzichtbaar plafond.

Carl Jung zei: ‘wat afgewezen wordt door het zelf, verschijnt in je leven als een gebeurtenis’ 

De sleutel tot verandering ligt in het cultiveren van je emotionele en energetische condities (niet in harder werken en ‘manifesteren’, je bent geen man met minder haar ^^)

Er zijn namelijk twee versies van jou:

>> de versie met het verhaal dat je het kan niet hebben.
>> en de versie van jou die ‘heeft’.

Het voelen van emoties vormt de energetische brug die de kloof tussen wat er is en dat wat je verlangt, verkleint.

Dat vereist dat je bereid bent om te voelen en toegewijd bent aan de versie van jou die al heeft wat ze verlangt.

Het voelen van de gevoelens die verbonden zijn aan de overtuigingen van het ‘niet hebben’, is essentieel is dit proces. Dat is iets wat we uit de weg gaan – wat logisch is – omdat het diepgaand is en niet makkelijk om jezelf alleen naartoe te brengen. Dat is het werk wat we samen doen.

Doorvoelen is hoe je weer opent wat je ooit diep weg stopte. Het is hoe je die delen van jou alsnog integreert. Zodat ze jou niet langer leeg trekken in de vorm van nieuwe en / of zichzelf herhalende ervaringen die je aandacht en tijd opeisen, maar daadwerkelijk ruimte maakt.

Open de deur naar integratie en creëer ruimte voor de nieuwe versie van jou.

Dit proces van transformatie is niet iets eenmaligs, omdat het betekent dat je oude verhalen en identiteiten moet loslaten. Daar doe je het werk van de vrouwelijke krijger, de warrior. Zie het maar als een detox van loskomen van de versie van jou die ‘niet heeft’.

Een heel klein, onbewust deel van jou krijgt namelijk iets wat het WEL heel graag wil.  Allemaal hebben we deze sneaky delen die zichzelf groter maken als we ze niet aankijken en integreren.

Soms wil een deel van jou bijvoorbeeld dat tekort juist voelen. Zodat je niet de volle verantwoording voor je eigen geluk hoeft te dragen. Die ervaring heb ik zelf en transformeerde ik aan het begin van mijn eigen reis als zelfstandige. De korte versie van dit proces: toen ik mijn baan in loondienst al op had gezegd maar nog niet voldoende inkomen had via mijn bedrijf, was er steeds minder geld. De achterstand liep op en tijdens een existential kink practice kwam ik uit bij een deel in mij wat NIETS wilde. Dat moment vergeet ik nooit meer, ik was echt even in shock van dat inzicht!

Want daar was een deel wat helemaal niets wilde hebben, het wilde zo weinig mogelijk verantwoording en zo veel mogelijk vrijheid.

Dat wilde ik (bewust) ook; vrijheid, maar dan wel met geld. Daar was de mismatch van binnen die van buiten kortsluiting creëerde.

Die 2 heb ik verenigd met elkaar door goedkeuring en eros te brengen naar dat onbewuste deel in mij wat ik afwees. Want ik wilde geen tekort en alle angst die daaruit voortvloeide. De gemene deler was een verlangen naar vrijheid vanuit zelfacceptatie. Een diep en mooi proces van een paar weken wat ik in een paar regels heb gevangen. Processen waar ik nu onderneemsters doorheen begeleid.

Ik weet hoe het voelt en ik kan je helpen om intern in het reine te komen met die (bloedirritante) patronen en balans te brengen in je leven.

Het vraagt om telkens weer naar die plek van niet-weten te gaan, de arena.

In die arena van transformatie ontdek je dat wat je nu hebt – en niet hebt – jou niet definieert. Het zegt niets over wie je bent, maar over wat je denkt dat er voor je is.

Dit werk is een initiatie naar je vrouwelijkheid, waar je je realiseert dat je zo veel meer bent dan je oude verhalen en ervaringen. Het is een proces van zelfacceptatie en het loskomen van dynamieken die je keer op keer terugtrekken naar het oude bekende.

Die arena is namelijk vol met alles waar je je hele leven van weg rende. Want je ego heeft de overtuiging dat het zal sterven in die arena. Daarom zal het er alles aan doen, om je daar weg te houden.

Als mentor voor onderneemsters ben ik hier om je te ondersteunen in deze reis. Ik begrijp en ken de uitdagingen, ik sta naast je. Ik reik je tools aan en zorg dat er beweging, liefde, kracht en lucht komen in al die delen waar het vast zit.

Samen creëren we de condities om de vrouw te worden die haar verlangens leeft, die haar energetische realiteit en emotioneel landschap kent als haar thuis.

Blijvende transformatie is geen snel proces, maar het is de moeite waard. Alles wat je verlangt is aan de andere kant van integratie. Het is niet buiten je bereik, ook al voelt het soms wel zo als je in je relatie steeds op hetzelfde punt komt of in je bedrijf niet door een groei-plateau heen ontvangt.

Ik nodig je uit om jezelf toe te staan ​​om te voelen, in plaats van de volgende quick-fix of pleister te kiezen.

Om te schreeuwen waar je eerder ging overdenken. Om pleasure en eros te voelen als je emoties weg wil eten, om geluid te maken waar je stil wil zijn, om meer van jezelf tot expressie te brengen en je leven in te laten stromen, om ruimte te maken in je zenuwstelsel. Zodat je energetisch meer vast kan houden, meer waarde, meer geld, meer levenskracht, meer geluk.

Daar open je, daar ontvang je.

Neem de verantwoordelijkheid voor je visie, verlangens en dromen die je hebt voor jezelf. Samen bewandelen we de weg naar het cultiveren van jouw vrouwelijke energie en het realiseren van je diepste verlangens.

Kun je support gebruiken?

1: schrijf je in voor de nieuwsbrief (hieronder) of volg me op Instagram voor dagelijkse tips.

2: kies voor 1:1 privé begeleiding of start met je online programma.

Voor vragen of een kennismaking, kun je me ook altijd mailen: maike@maikemaessen.nl

Liefs!

Ontvang gratis tips en inspiratie:Geplaatst in Embodiment & Energetics, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke Energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *