Je gedachten van vandaag creëren je leven morgen.

Toch nog een stuk over affirmeren. Heb je de zin uit mijn stuk van afgelopen zondag hardop uitgesproken? ‘Vandaag is de dag van mijn magische geluk!’ Heb je succes? Merk je dat er iets verandert? Als je het idee hebt dat het niet werkt voor je, vraag je dan eens af hoe dat komt. Waar denk je nog meer aan? Naast alles wat je zo graag wilt, al die wensen.

Als je in gedachten veel tijd besteed aan dat waar je bang voor bent, dan creëer je daar je realiteit mee. Je creëert namelijk altijd. Je gedachten van vandaag creëren je leven van morgen. Als het merendeel van je gedachten bestaan uit ‘beren op de weg’ en dingen die je NIET wilt, hoe ziet jouw realiteit er dan uit?

Wat kun je doen om die negatieve gedachten trein te stoppen.

Wat voor mij heeft gewerkt is Byron Katie en de 4 vragen die je jezelf kunt stellen. En verder stem ik elke dag af. In mijn script voor die dag schrijf ik letterlijk: ik geef al mijn angsten en belemmerende gedachten over aan het universum voor heling en transmutatie. Het zijn maar woorden. Maar nu ik een paar  maanden verder ben merk ik dat het effect heeft. Dat het makkelijker is om gedachten die omlaag trekken te herkennen. En ze daarmee eerder los te laten en me te richten op dat wat ik WEL wil.

Naast het denken en schrijven is er nog iets krachtigs. Je gevoel. Denk maar eens aan een mooi moment in je leven. Hoe voelde je je toen? De kans is groot dat je nu nog kippenvel krijgt als je je inleeft in dat moment. Kippenvel zie ik als een proces in je lijf dat hetzelfde werkt als de rimpelingen in het water. Die strekken zich uit tot het oneindige. En dat werkt met je gevoel en emoties net zo. De trilling, die energie is zo krachtig! Denk ook maar eens aan het tegenovergestelde. Hoe voel je je als je ergens zorgen over maakt? Voel het verschil in je lijf als je aan iets leuks denkt en het gaat doen, of je denkt aan al die dingen die je niet wilt.

Een grappig voorbeeld hierbij zijn kinderen en hun pure reacties. Kinderen reageren eerder op hoe ze zich voelen bij wat jij uitzendt, dan op de woorden die je spreekt. Ik hoor vrouwen vaker zeggen dat kinderen moeten huilen als zij hun kindjes wegbrengen naar de opvang. Als de man dit doet, is het minder. Komt dit doordat vrouwen zich emotioneel meer verbonden voelen met hun kind? De onzichtbare navelstreng? Of doordat mannen het makkelijker vinden om voor hun eigen dingen te gaan. Ik denk allebei wel.

Je kracht weerspiegeldauxdimpx7k8-quinsey-sablan

Hoe krachtiger jij je voelt, hoe meer je kinderen dit naar jou toe weerspiegelen. Hangt je kind letterlijk aan je been als jij weggaat? Stel jezelf dan eens de vraag: doe ik wat ik wil doen of doe ik wat er van mij verwacht wordt? Als je doet wat er van je wordt verwacht, dan is het niet gek dat je kind aan je gaat hangen als jij ergens heen gaat waar je misschien wel helemaal niet wil zijn. Als jij je continue schikt naar de wensen van anderen, dan zie je dit onherroepelijk terug in het gedrag van je kindjes.

Vrouwen hebben vanuit hun ‘zorgende’ rol meer moeite om de innerlijke stem te volgen dan mannen.

Terwijl de meeste vrouwen er veel meer mee in verbinding staan. No offence naar de mannen hoor! Ook daar zie ik een kentering. Hoewel ik juist die dynamiek vrouw (als godin) en man (als krijger) zo mooi en interessant vind. Het mannelijke en het vrouwelijke vult elkaar perfect aan. Daagt elkaar uit.

Wat kun je zelf nog meer doen?

Zoals bij zoveel dingen: wat is jouw geheime droom? Wat zegt je hart? Daar zit je sleutel. Volg je hart. Je ontmoet dan de meest bijzondere mensen. Ik maak het zelf mee. Voelt het goed? Dan zeg ik JA en heb ik de meest bijzondere ontmoetingen. We houden zo vast aan afspraken en laten los wat ons echt blij maakt. Je hart is je directe lijntje naar je hoger bewustzijn. Je hogere zelf die weet wat jij behoort te doen. Waarom je hier bent. Wat jouw doel hier is. Je roeping of missie is geen doel an sich, het is een reis.

Een reis waarin je elke dag stappen zet. Grote en kleinere. Elke dag leer je nieuwe mensen kennen. Mensen die zich verbinden met jouw energie en vibratie. Mensen met een eigen verhaal. Een verhaal dat ook iets toevoegt aan het jouwe. Komen jouw verlangens voort uit een intrinsiek verlangen en passie? Horen ze bij jou? Of komen ze voort uit angst om te verliezen. De angst om er uiteindelijk alleen voor te staan. Hoe harder je knijpt, hoe minder het gewoon kan zijn of juist kan ontstaan voor je.

Werk met je persoonlijkheid. Wat zijn je sterke punten, waar ben jij goed in? Waar raak je anderen mee? Volg die passie! Kijk maar naar hoe kinderen het doen. Blij. Vol fantasie! Dansend, lachend. Vol eerlijkheid, naar zichzelf welteverstaan.

Hoe meer jij leeft vanuit je verlangen – vanuit je ziel. Hoe minder vat je angsten en belemmerende gedachten hebben op jou. Hoe meer jij leeft vanuit je passie, hoe meer je aantrekt wat echt bij jou hoort. Dan heeft een affirmatie effect en heb jij de sleutel in handen om je dromen te realiseren.

Geplaatst in Manifesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *