Vertrouwen op je eigen wijsheid – balans tussen overgave en actie in je bedrijf

Wat nu als je als onderneemster voelt dat je de overgave in mag en meer wil vertrouwen op je innerlijke leiding? Tegelijkertijd denk je óók dat je actie moet blijven nemen want je hebt immers ook je hypotheek te betalen.

Misschien heb je net als ik kinderen en voel je die verantwoording tot in je tenen. Hoe breng je dat in balans vanuit je vrouwelijke energie? Hier zocht en vond ik als solo-preneur en co-ouder mijn weg in.

Het lijkt soms wel een vorig leven, maar ik kom uit een heel mannelijke omgeving; de corporate bedrijfswereld. Vóór mijn bedrijf zoals je het nu ziet er was, was het er al in mij. Mijn bedrijf is niet ontstaan vanuit een bedacht marketingverhaal maar vond haar oorsprong van binnen; vanuit hoe ik wilde leven en mijn geld wilde verdienen.

Ik ontdekte mijn vrouwelijke ritme en dito waardesysteem.

Toch paste ik mijn mijn tempo en mijn manier van doen nog aan, want vertragen en eigen ritmes kennen we niet in het corporate leven. Ik wilde daar toen ook succesvol zijn, groeien en passen in het beeld wat ik voor me zelf had gecreëerd terwijl ik fulltime werkzaam was.

Voor ik verder ga; elke man en vrouw heeft het masculiene en feminiene in zich. De kunst is om balans aan te brengen; om te kunnen bewegen tussen de polen en steeds terug te keren naar je eigen vrouwelijke kern.

Als ik even terugga naar mezelf; ik beschik over een enorm innerlijk vuur, maar kan niet doen, doen en nog eens doen.

Dat trekt me leeg, dat neemt mijn natuurlijke feminine glow weg en het haalt mijn magnetische energie onderuit.

Het maakte dat ik hard moest trekken aan het behalen van mijn doelen, dat ik dacht te moeten adverteren op social media, dat ik moest initiëren, jagen en uitreiken. Waarvan ik tegelijkertijd voelde: het is niet zo. Lees daar meer over in deze blog over belichaamde marketing.

Hoe verder ik kom op dit pad, hoe meer ik voel dat het gaat om diepere thema’s die in onze vrouwelijke en onze unieke kracht tot verbinding liggen. In creatie vanuit onze vrouwelijke kern, in energie door je lichaam kunnen laten bewegen in plaats van alles vastzetten zodat je naar je toe laat bewegen wat je verlangt.

Ik werk met vrouwen die om welke reden dan ook in de masculiene energie terecht zijn gekomen. En…dat bracht ook wat; ik had zonder die energie mijn bedrijf waarschijnlijk niet gehad. Maar later komt er vrijwel altijd een moment waarop je je realiseert: er is meer voor mij.

We worden zó meegevoerd in wat de wereld verwacht en staan daardoor minder in verbinding met wat we nu echt voor onszelf willen.

Voor deze vrouwen is dit traject perfect.

Zodat ze weer in contact komt met haar receptieve en diep voelende kant. Wat maakt dat ze weer kan genieten, volledig vertrouwt op zichzelf en die levendige verbinding heeft met haar eigen vrouwelijke energie.

De issues die we zien momenteel – zowel persoonlijk als maatschappelijk – komen niet louter door het masculiene of de patriarch. Ze komen doordat we verschillen niet in het juiste perspectief kunnen plaatsen.

Maar ook doordat we als vrouw zijn gaan geloven niet te kunnen vertrouwen op wat we voelen. Of überhaupt ver af staan van elk gevoel en elke ingeving tig keer overdenken tot er niets meer overblijft om te volgen. We leerden rationele keuzes te maken die ons alleen maar verder af lieten drijven van wie we in werkelijkheid zijn.

Later komen altijd de vragen: wat wil ik, wie wil ik zijn?

Hoe kan ik als vrouw succesvol mijn bedrijf laten groeien terwijl ik meer ontvang dan voorheen, ruimte maak voor mijn zijns-energie en steeds vaker hoor: ‘wat straal je’!

Dat was ook een van mijn vraagstukken. Ik ontvang geen subsidies of bijslag, geen uitkering, ik ben zelfstandig met een diep vertrouwen in wat ik te brengen heb. Verder ben ik – en dit is vast herkenbaar – grootgebracht met het idee: ben onafhankelijk. Zorg dat je het alleen kunt rooien als je er alleen voor komt te staan.

Er zit veel kracht in je toko alleen kunnen draaien maar ook hier kwam ik op een punt van: en nu, wat is er nog meer?

Want a) met die harde energie trok ik als single steeds mannen aan die het niet waren voor mij. De dynamiek klopte gewoon niet. En b) het punt waarop ik meer wilde ontvangen in mijn bedrijf vanuit een zachtere energie voelde ik heel duidelijk ruimte vragen in mij.

Hoe kon ik leren ontvangen vanuit zowel het geheelde hogere mannelijke en vrouwelijke?

Niet langer het idee van gered moeten worden. Want hoe sterk en onafhankelijk ik ook leek, dat romantische beeld van de to-the-rescue-Disney-ridder leefde ook nog in mij. Ontstaan door allerlei trauma en doordat ik geen referentiekader had van de geheelde & in balans zijnde energieën. EN: door de feministische beweging had ik me losgemaakt van in mijn vrouwelijke energie kunnen zakken en werken met mijn magnetisme.

Het feminisme bracht – net als de patriarch – ook veel; alleen wil dat niet zeggen dat we hieraan vast moeten houden.

De man leidt de vrouw in de overgave. Ook als je geen relatie hebt, kun je dit realiseren. Dat was namelijk wat me bezighield; zowel voor mezelf in mijn privéleven als zakelijk in mijn bedrijf en voor mijn cliënten.

Belangrijk is: ontvangen, vertrouwen of manifesteren zijn geen rationele concepten. Je denkt jezelf er niet in, je lichaam weet het.

Daarnaast – dit speelt niet alleen zakelijk – ben ik heel bewust gaan kijken in mijn eigen leven: waar kan ik hulp inschakelen en hoe ziet dat eruit? Door acties als deze maak ik ruimte voor de yang energie van buitenaf, in zijn pure essentie.

Dat leer ik mijn cliënten ook. Leuk om te weten; ik hoor steeds vaker via mijn vrouwen dat hun partner ook blij is met mij als hun mentor omdat de vrouw leert te ontvangen, te ontspannen. Waardoor de man zijn rol kan innemen die bij hem hoort; ook op seksueel vlak.

Vanuit deze nieuwe energie zal je ervaren dat er enorm veel verandert, groeit en opent.

Dit is voor élke vrouw mogelijk. Ik was een vrouw die deze gezonde mannelijke energie niet kende waardoor ik die rol zelf vervulde. Altijd maar aan het doen en ik negeerde mijn diepere welzijn en overgave vol-le-dig.

Sinds ik in 2019 een nieuwe beweging inzette (nadat ik van de trap viel, van bovenaf) en mijn diepe heling vervolgde (wat een reis!) is alles anders. Zowel zakelijk als persoonlijk trek ik andere mensen aan die aan mij en mijn bedrijf bijdragen. Zij faciliteren op een heel gezonde manier hoe ik wil dat het is.

Ik voel beter en sneller wat wel en niet de bedoeling is. Nu werk ik met cliënten die zó ontzettend leuk zijn, met prachtige visies. Ik werk over het algemeen geen uren achtereen op een dag. Ik heb veel eigen ruimte nodig om te ZIJN…hoe zeer er in onze maatschappij ook lof gaat naar de YANG energie en het resultaat..is dat niet mijn weg.

Terwijl mijn bedrijf harder groeit dan ooit en mijn trajecten altijd vol zijn.

Ik meer geld heb dan ik uit kan geven en ik neem veel makkelijker dan voorheen tijd om een boek te lezen en om zelf weer een training te volgen.

Mijn verdienmodel draagt mij en mijn gezin.

In 2019 maakte ik van een rode draad vol afwijzing (en eerlijk: ontiegelijk veel geneuzel en afleiding) een verhaal van gouden zelfacceptatie. Iets waarvan ik weet dat het weggelegd is voor elke onderneemster; waar je ook bent en waar je ook staat met je bedrijf.

Vind je het fijn als ik met je meekijk, naar de processen in je bedrijf en leven, je sessies, de groeicurve in je trajecten of naar alles wat leeft in jouw hart?

Voel je vrij om contact met me op te nemen. Je kunt me altijd mailen via maike@maikemaessen.nl of meteen je vrijblijvende gesprek met me inplannen.

Alle liefs,
Maike


Wil je meer? Zo werken we samen:

One Day Retreat
Het oude laten gaan en in de vrijere, meer eigen en afgestemde versie van jezelf stappen. Deze One Day Retreat is een intieme samenwerking waarin we integreren wat was en het nieuwe openen.

Exclusieve Begeleiding:
Voel je weer in de lead van je leven en bedrijf, terwijl je je vrouwelijke kern eert (en je omgeving ook). Dit is mijn signature 6 maanden traject; een prachtige reis die helpt je weer in charge te voelen; over je vrijheid; je lijf, je gevoelsverlangens, het resultaat van je bedrijf, je doen, je sensualiteit, overal. Elk traject is maatwerk en onze tijd samen ben ik volledig gericht op dat wat jij voor ogen hebt voor jezelf.

Geplaatst in Essentie, Je ware zelf zijn, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke Energie, Vrouwelijke wijsheid, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *