balans vrouwelijke en mannelijke energie

Over balans in je vrouwelijke en mannelijke energie & vertrouwen op je eigen wijsheid

Wat nu als je – net als ik – single bent en / of alleen onderneemt (of met een klein team) en tóch voelt dat je wel de overgave in mag? Tegelijkertijd voel je ook dat je die actie moet blijven nemen want je hebt immers ook je hypotheek te betalen. Misschien heb je net als ik kinderen en voel je die verantwoording tot in je tenen. Hoe breng je dit in balans vanuit je vrouwelijke energie?

Dit is iets waar ik als single solo-preneur en co-ouder mijn weg in zocht (en zoek). Want het masculiene verschilt van het feminiene. Ik kom uit een omgeving die heel mannelijk georiënteerd was (en is). Destijds hoorde ik mezelf – nog werkzaam in de corporate wereld – meer dan eens zeggen: ‘ik ben één van jullie’ [de mannen].

Ik paste me aan; mijn tempo, mijn manier van doen, ik wilde succesvol zijn en passen in het plaatje.

Voor ik verder ga; elke man en vrouw heeft het masculiene en feminiene in zich. Voor een man is het de bedoeling dat het masculiene overheerst om het zo maar te zeggen en voor vrouw andersom.

Het masculiene kan doen wat hij nodig vindt voor zichzelf – of maatschappelijk – zonder op te branden. Voor een vrouw is dit echt anders. Toch zie je dat het aantal burn-out gerelateerde klachten onder zowel mannen als vrouwen stijgt. Dat is omdat we allemaal uit balans zijn, onze samenleving laat dat momenteel ook zien.

De focus mag van symptoom bestrijden naar voelen: welke uitnodiging ligt hier?

Als ik even terugga naar mezelf; ik beschik over een enorm innerlijk vuur, maar kan niet doen, doen en nog eens doen, dagen en weken achtereen. Dat trekt me leeg, dat haalt mijn natuurlijke glow weg en het haalt mijn magnetische energie onderuit.

Het maakt dat ik hard moet trekken aan dingen, dat ik denk te moeten adverteren op social media, dat ik moet initiëren en uitreiken. Waarvan ik voel: het is niet zo. Lees daar meer over in deze blog over belichaamde marketing.

Hoe verder ik kom op dit pad, hoe meer ik voel dat het gaat om diepere thema’s die in onze vrouwelijke en unieke kracht tot verbinding liggen. In creatie vanuit onze baarmoeder, in emoties door je lichaam kunnen laten bewegen in plaats van alles vastzetten of je omgeving faciliteren en in energetisch naar je toe laten bewegen wat je verlangt.

Vanuit het masculiene / de patriarch zijn we gekomen waar we nu zijn, met het comfort wat je kent en alle luxe die er is. Niets verkeerds aan, dus probeer er ook zo naar te kijken én te voelen wat het vraagt van jou. Er is geen dé weg, er is alleen jouw weg.

De issues die we kennen momenteel (zowel persoonlijk als maatschappelijk) komen niet louter door het masculiene of het patriarchale. Ze komen doordat we verschillen niet in het juiste perspectief kunnen plaatsen.

Maar ook doordat we als vrouw zijn gaan geloven niet te kunnen vertrouwen op wat we voelen. Of überhaupt ver af staan van elk gevoel en elke ingeving tig keer overdenken tot er niets meer overblijft om te volgen. We leerden rationele keuzes te maken die ons alleen maar verder af lieten drijven van wie we in werkelijkheid zijn.

We zijn samen op dit punt gekomen, op deze tijdlijn. En nu mogen we reflecteren: hoe ga ik verder? Wie wil ik zijn? Hoe kan een man (weer) man zijn, en een vrouw een vrouw en tóch een succesvol bedrijf draaiend houden.

Want dat was mijn brandende vraag. Ik ontvang geen subsidies of bijslag, geen uitkering, ik ben zelfstandig en onafhankelijk met een diep vertrouwen in wat ik te brengen heb.

Verder ben ik – en dit is vast herkenbaar – grootgebracht met het idee: ben onafhankelijk. Zorg dat je het alleen kunt rooien als je alleen komt te staan. Dat gebeurde en dat kan ik. Er zit heel veel kracht in je toko alleen kunnen draaien maar ook hier kwam ik op een punt waarvan ik dacht: en nu, wat is er nog meer?

Want a) met die harde energie trok ik als single mannen aan die het niet waren. De dynamiek klopte gewoon niet. En b) het punt waarop ik meer wilde ontvangen in mijn bedrijf vanuit een zachtere energie voelde ik heel duidelijk naar voren komen.

Hoe kon ik leren ontvangen vanuit zowel het geheelde hogere mannelijke / vrouwelijke?

Niet langer het idee van gered moeten worden. Want hoe sterk en onafhankelijk ik ook leek, dat romantische beeld van de to-the-rescue Disney ridder leefde ook nog in mij. Door allerlei trauma en doordat ik geen referentiekader had van de geheelde & in balans zijnde energieën. Plus door de sterke feministische beweging had ik me losgemaakt van diep in mijn vrouwelijke energie kunnen zakken en werken met mijn magnetisme.

Het feminisme bracht – net als de patriarch – ook veel; alleen wil dat niet zeggen dat we hieraan vast moeten houden.

Het masculiene leidt het feminiene in de overgave. Ook als je geen relatie hebt, kun je dit realiseren. Dat was namelijk wat me bezighield, zowel voor mezelf als zakelijk. Ik werk 50-50 met singles en met vrouwen in een relatie…altijd met onderneemsters.

Voor mezelf begon ik met het creëren van deze omgeving. Omdat ik me steeds meer bewust werd van het feit dat ik niet volledig kon ontvangen vanuit de eindeloze bron in mezelf.

Ook mijn toewijding aan het hogere / goddelijke en mijn glow is veel puurder en dieper wanneer ik in die energie ben. Dat was niet super gemakkelijk om te bereiken, maar dat is altijd als je iets nieuws gaat doen. Je moet even je energie her-kalibreren als het ware. Zodat je je diep kunt verbinden met je eigen bron, in verbinding met het hogere / heilige mannelijke en vrouwelijke.

Belangrijkst is: je komt hier als vrouw door te ontvangen, door te zijn, niet door te doen. Ontvangen of manifesteren als vrouw is geen rationeel concept.

Daarnaast – dit speelt niet alleen zakelijk – ben ik heel bewust gaan kijken in mijn eigen leven: ik kan mijn tuin zelf doen of ik bel een tuinman. Door acties als deze maak ik ruimte voor de yang energie van buitenaf, in zijn pure essentie. Er zijn altijd dingen die je kunt doen en voor de vrouw ligt hier sowieso een belangrijke rol.

Ook voor mij. Leuk om te weten; ik hoor steeds vaker via mijn cliënten dat hun partner ook blij is met mij als hun mentor omdat de vrouw leert te ontvangen, te ontspannen, waardoor de man zijn rol kan leren innemen die bij hem hoort; ook op seksueel vlak.

Vanuit deze nieuwe energie zal je zien dat er enorm veel verandert.

Dit is voor élke vrouw mogelijk. Ik was een vrouw die deze gezonde mannelijke energie niet kende waardoor ik die rol vervulde. Altijd maar aan het doen en ik negeerde mijn diepere welzijn en overgave vol-le-dig. Mijn online programma heette destijds: ‘get your shit done’ – en mijn energie zette ik volledig in voor de ander. Waardoor om mij heen alles op volle toeren doordraaide en ik heel langzaam…doofde. Dat had ik zelf niet eens door – dat kwam pas later – ondertussen ben ik 8 jaar verder.

Sinds ik in 2020 weer een nieuwe beweging inzette (nadat ik van de trap viel, van bovenaf) en mijn diepe heling startte, is er heel veel anders. Zowel zakelijk als persoonlijk trek ik andere mensen aan, die aan mij en mijn bedrijf bijdragen. Ik voel nog beter en sneller wat wel en niet de bedoeling is. Sinds toen werk ik met cliënten die zó ontzettend leuk zijn, met prachtige visies. Ik werk over het algemeen geen uren achtereen op een dag; ik voel me daar in alle eerlijkheid soms een beetje raar over want het is nog altijd zo dat er in onze maatschappij veel meer lof is voor de yang energie.

Terwijl mijn bedrijf harder groeit dan ooit en mijn agenda altijd prettig vol is. Ik meer geld heb dan ik uit kan geven en ik neem veel makkelijker dan voorheen tijd om een boek te lezen en om zelf weer een training te volgen. Mijn verdienmodel draagt mij en mijn gezin.

In 2020 maakte ik van een rode draad vol afwijzing (en eerlijk: ontiegelijk veel geneuzel en afleiding) een verhaal van goud. Iets waarvan ik weet dat het weggelegd is voor elke onderneemster, waar je ook bent en waar je ook staat met je bedrijf.

Ben je benieuwd wat ik voor jou en je bedrijf kan doen? Hier lees je wat onderneemsters zeggen over onze samenwerking en hier kies je voor je eigen gratis activatie sessie met me; dit is een online gesprek van 30 minuten

Zet je eerste stap jouw nieuwe werkelijkheid; wij vrouwen creëren dit zelf. Door praktische actie & diep energetisch werk. Ik werk met onderneemsters, coaches, therapeuten, healers, lichaams- en energiewerkers uit Nederland en België. Ik kijk er naar uit om je te leren kennen en om meer te weten te komen over jou en je plannen. Tijdens de sessie vertel ik je graag hoe ik jou kan begeleiden naar diep vertrouwen, innerlijke balans vanuit je energie en meer inkomen vanuit je diepste vrouwelijke wijsheid.

Geplaatst in Essentie, Je ware zelf zijn, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke wijsheid, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *