Vrouwelijke bedrijven en de rol die strategie speelt (een masterclass)

Ik zie vrouwen met het meest prachtige werk zichzelf door het ondernemerschaps-moeras worstelen. Vandaar deze blog voor vrouwelijke ondernemers, hun bedrijven en de juiste rol van strategie.

Hint: we zoeken extern wat we (eerst en vooral) intern hebben uit te werken.

Laat ik even beginnen met uitleggen wat het verschil is tussen het hebben van een mannelijk bedrijf en de vrouwelijke variant. Elke onderneemster die diepere transformatie brengt, heeft een vrouwelijk bedrijf. Heb je een bedrijf wat zegt ‘ik breng je van 3000k naar 11000k per maand met deze stappen’ dan is dat een mannelijk bedrijf. Het één is niet beter of meer dan het andere, laat ik dat voorop stellen.

Het gaat er puur omdat je begrijpt dát er verschil is tussen mannelijk en vrouwelijk ondernemerschap en dat het van jou iets compleet anders kan vragen. Wat ik wel eens zie gebeuren is dat onderneemsters met een vrouwelijk bedrijf vaag blijven en niet concreet hebben voor zichzelf wat ze doen.

Dat zie je terug in het resultaat van je bedrijf. De oplossing wordt gezocht in strategie of in nog helderder woorden geven aan je werk, maar daar ligt de crux niet.

Die zit in de kracht van het belichamen van je werk in de onderstroom. Belichaming is ook eigenaarschap nemen over dat wat je brengt; het integreren van je eigen medicijn & codes en het vervolgens verankerd in jezelf naar buiten toe neer kunnen zetten. Dat gaat over het doorleven van het werk wat je brengt zodat je het kan voorleven.

En vervolgens ook de waarde kan overbrengen in je boodschap. Wanneer je die waarde over kan brengen. Waar je geen trucjes hoeft toe te passen om je werk aan de man (of vrouw) te krijgen. Je leeft het, je bent het, je ademt het en de ander voelt het.

Belichaming gaat ver voorbij het social-proof gebeuren.

Belichaming is wat echte veiligheid voelbaar maakt; vereist voor een verkoop.

Veiligheid is waardoor de ander JA zegt tegen jou en van jou koopt. Belichaming is zoals het woord zegt: werken in en met je lichaam. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld het jade-ei, maar ook adem-werk en self-pleasure practices. (Op het moment dat ik zelf die groei van binnen maakte naar het belichamen van mijn werk, heb ik hele middagen in bed gelegen met mijn yoni-ei en de-armouring tools. Met mijn practice. Ik had natuurlijk allerlei overtuigingen over hoe ik mijn dag in moest delen en tegelijkertijd voelde ik: het mag anders.)

Precies die *het mag anders* is het wat onderneemsters nu ook bij mij brengt.

Ondernemers komen bij mij op het moment dat de bestaande business niet meer werkt of minder voldoening geeft. Of dat het anders mag op liefdesvlak en überhaupt in hoe ze wil dat haar leven is. Onderdeel van een vrouwelijk bedrijf is kunnen zien wat je leven bij jou wil brengen en hiermee werken omdat je die energie vervolgens ook weer in al het andere brengt.

Een voorbeeld is kunnen werken met de dynamiek van je relaties; hoe je je relateert tot het masculien in je bedrijf is vaak hoe het privé is. (Maak het ‘symptoom’ niet fout, maar zie het als brandstof voor je eigen groei.)

Als vrouw kun je je vrouwelijke systeem niet losmaken van je bedrijf (of je persoonlijke leven). Je kunt jezelf daar niet uithalen.

Je bent niet je bedrijf maar je bent wél het medicijn wat de levensader is die door je bedrijf heen stroomt.

Dan hebben we natuurlijk nog het energetisch werk, de innerlijke union, de kaders van je mannelijke energie a.k.a. helderheid, richting en je cijfers. En het mystieke, sensuele vrouwelijke en echt thuis zijn en je kern.

De principes werken anders; dat is nog vrij onbekend en nieuw terrein.

Alles begint met het hebben van een toegewijde practice rondom je verlangen. En dat verlangen kennen; naar de rivier onder de rivier van je verlangen kunnen gaan.

Waar je mystieke sensualiteit & de helderheid en richting samen komen.

Dat is waar ik je breng tijdens de masterclass op 16 maart.

Maken wij al een reis samen, dan is deze teaching inclusief. Net als de jade-ei training en alle practices om daar te komen waar je zijn wil (ook Human Design, de-armouring, vorige levens, opstellingen, ademwerk etc.)

Aanmelden voor de mastersclass kan hier. De live versie is op 16 maart 2023, om 11 uur, online via Zoom. Na deze datum, ontvang je de opname.

Liefs!
Maike

Geplaatst in Embodiment & Energetics, Vertrouwen, Voorleven, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke Energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *