3 manieren waarop je onbewust je diepste verlangen blokkeert (en wat je hieraan kunt doen)

Je grootste verlangens kunnen je op je knieën brengen en je laten voelen wie je werkelijk bent. Hoe dat komt? Alles wat je het liefst wilt, is nauw verbonden met je vermogen om te laten zien wie je écht bent en tot expressie te brengen in de wereld om je heen.

Misschien wil je meer ruimte voor je intuïtieve kant en je klanten of thuisomgeving hierin meenemen. Misschien verlang je ernaar om een shift te maken in je bedrijf en de liefdesrelatie met je partner verdiepen. Of wil je je focus op het ZZP’er schap leggen en voldoen aan de materiële behoeften van je gezin.

Wat het voor jou ook is; we beseffen niet altijd hoeveel we onbewust tegenhouden.

Ik kom deze thema’s met regelmaat tegen in mijn werk met vrouwen, daarom deel ik ze in een blog. Als je vastloopt in je leven of bedrijf, waar dan ook, dan wil je 1 van deze 3 (of misschien wel allemaal) ontmantelen.

Ik geloof dat je succes in je externe wereld, in jou begint.

Dat gaat verder dan de verantwoording nemen over je omstandigheden. Dit gaat over intern te kijken naar waar je niet op één lijn ligt met waar je naartoe onderweg bent.

Ben je beschikbaar voor wat je wil? Voor liefde, geluk, rijkdom en succes….fysiek, emotioneel en energetisch.

Natuurlijk wil je geloven dat je alles zou toelaten als het zich aandient. Toch er zijn zoveel redenen waarom wij vrouwen consequent saboteren wat we willen. Deze patronen kennen, er vertrouwd mee zijn én ze ontmantelen is de sleutel naar voluit en groots ontvangen.

Komt ie: 3 manieren waarop je onbewust je diepste verlangen blokkeert en wat je hieraan kunt doen:

1. Het is anders dan hoe je het had bedacht

Dit herken je misschien wel; wanneer je een groot verlangen in je hart draagt, heb je ook een beeld van hoe het eruit ziet. Misschien zelfs hoe het bij je komt en hoe het zal voelen als het er is.

Helemaal goed, mijn fantasie is ook rijk. Zorg alleen dat je de energetische deuren ook openhoudt. Stop je verlangen niet in een te krappe en smalle doos met zeer specifieke, onrealistische normen over hoe iets zich moet manifesteren in je leven.

Als je verlangen door een heel proces van filters moet worden gehaald om in je leven te komen, zul je het – raar maar waar – niet eens herkennen als het komt.

Vraag jezelf af of je echt open staat voor de meest pure vorm van je verlangen. Neem het voorbeeld van intiemere coach-cliënt relaties. Je voelt het verlangen naar klanten die op een gelijkwaardig en moeitelozer niveau met je komen werken. Je begint te bedenken hoe dat eruit zal zien, waar je elkaar kunt tegenkomen, hoe zo’n contact ontstaat. Je bedenkt een identiteit (niche), een verhaal en een ervaring op basis van het verlangen dat je voelt.

Je bent zo gehecht aan je verhaal, dat wanneer het anders is, je ze niet eens zou opmerken. Voorkeuren zetten ons ook wel eens vast. Maak er geen dealbreakers van. Dit kun je op 1 op 1 door vertalen naar je een geliefde of naar geld. Kom je er niet uit, stuur me dan gerust een mail.

2. Je verlangen ligt buiten wat je denkt te kunnen hebben

Wat je denkt te willen hebben gaat niet alleen over wat je wilt. Het gaat ook over je vermogen om het te kunnen accepteren en ontvangen. Iedereen heeft een “glazen plafond” van dat wat ze in hun leven zullen toestaan. Dat is een soort intern beschermingsmechanisme van het ego om je je veilig te houden.

Wat je conclusies en overtuigingen over jezelf en de wereld niet matcht, kan je leven niet binnenkomen. Ik heb bijvoorbeeld echt moeten leren om te ontvangen, zonder iets terug te geven. Ik heb hiermee gespeeld in het daten als single.

Veel vrouwen vinden het moeilijk om zichzelf veel toe te staan, wist je dat? Om te geloven dat er meer mogelijk is, dat het makkelijk mag en dat het veel mag zijn. Bewustzijn en materiële luxe botsen nog wel eens.

Als je diep van binnen niet gelooft dat je alle goedheid verdient of als er zich een kans voordoet die niet past bij je overtuigingen, kan het verlangen dat je wilt, alarmbellen in je systeem doen afgaan zodra het komt.

De alarmbellen voorkomen dat je iets boven je glazen plafond ontvangt. Dit herken je misschien als de uplevel in je bedrijf; dat is precies hetzelfde principe. Je ego blokkeert het en dat doet het op verschillende manieren. Die plotselinge migraineaanval, of afleiders en drama creëren waarvan het lijkt dat je er niets aan kunt doen waardoor daar alle tijd / aandacht naartoe moet. Je bent een veel krachtigere co-creator dan je hoofd je vertelt en dat werkt 2 kanten op.

Met andere woorden; wanneer een keuze botst met je gevoel of overtuiging zal je zenuwstelsel er alles aan doen om terug te keren naar comfort en veiligheid, waar de wereld zonder dat verlangen weer zin heeft.

Dit manifesteert zich op verschillende manieren. Als je bijvoorbeeld de afwijzing kent, voelt niet acceptatie vertrouwt, maar juist die afwijzing. Daar keert je innerlijke systeem dan steeds naar terug, ook al wil je dat rationeel niet.

Dat zijn de momenten dat je het moeilijk vindt om echt te vertrouwen op een ander of jezelf. Dat je bij een bericht van je klant denkt: ja, nu willen ze met me stoppen! Of dat het financieel steeds niet veilig voelt, ook al groeit je omzet elk kwartaal.

Dit ga je niet tegen door jezelf te vertellen dat ‘alles goed is’ (dan affirmeer je zelfs wat je niet wil). Je zenuwstelsel begrijpt geen cognitieve taal. Het heeft die andere ervaringen nodig. Maak de stappen tussen waar je nu bent en je grotere verlangen kleiner. Laat je innerlijke systeem wennen aan je groei. Ik kan je daarbij helpen. Zo beweeg je langzaam (negeer die ‘big leaps’ & start before you’re ready maar even) weg van onbewuste denkpatronen die je laten geloven dat je iets niet kunt hebben; wat het ook is.

De kloof tussen wie je denkt te moeten zijn en wie je werkelijk bent kun je kleiner maken. Er is veel wat je nu al kunt doen. Onderzoek eerst je overtuigingen en maak hier ruimte voor. Hoe meer je onderdrukt, hoe meer ruimte het opeist. Daarna ga je 25 keer voor jezelf opschrijven wat je al waardeert aan wat je nu hebt of waarom jij WEL die levendige innerlijke verbinding verlangt….en wat dit zou kunnen brengen.

Dit klinkt als een kleine oefening. Maar ik verzeker je, onderschat het niet.

3. Hebben wat je verlangt versus de beloning van strijd of drama

Ik realiseerde me niet hoe zeer ik me identificeerde met de strijd van wensen, verlangen en vechten voor wat ik wilde versus: in toelating zijn.

‘Vechten voor’ levert ook positieve aandacht op namelijk. Tot ik me voorstelde hoe ik me zou voelen als ik alles had wat ik wilde. De geld- en cliëntenstroom, de liefde en gezondheid. Succes. Als ik er eenmaal aan gewend zou geraken, waar zou dan mijn gevoel van vervulling, motivatie en inspiratie vandaan komen?

Waar was ik bang voor dat zou gebeuren als ik alles had (hoe is dit voor jou; mega eye-opener!!).

Hoe kon ik die ‘basislijn’ van leven en ontvangen omhooghalen voor mezelf?

Ik ging verder met ruimte maken voor die vrouw.

Ik had eerder een hele identiteit gecreëerd voor mezelf, eentje die hard werken kende en misschien zelfs subtiel slachtofferschap. Die identiteit en patronen verdwijnen niet zomaar als omstandigheden veranderen. Ze vinden manieren om terug te komen. Toen ik dat eenmaal geshift had, veranderde de basislijn van ontvangen en leven ook.

Daarom zeg ik wel eens: een succesvol bedrijf is iets wat haar oorsprong in jou vindt; de uplevels erna zijn ook een intern job.

Achteraf heel mooi om op terug te kijken. Ik leerde stap voor stap om mijn groei te entertainen, in plaats van drama en gedoe en ‘onderweg’ zijn naar. Langzaam veranderde hiermee ook wie en wat ik aantrok… en al bestaande relaties verdiepten mee.

Vraag jezelf af: waar is het niet hebben van wat ik wil, gekoppeld aan mijn levensverhaal, persoonlijkheid of beeld van mezelf?

Welke keuzes maak ik als ik ben wie ik verlang te zijn?

Vind je het fijn als ik met je meekijk, naar de processen in je bedrijf en leven of naar alles wat er leeft in jouw hart?

Voel je vrij om contact met me op te nemen. Je kunt me altijd mailen via maike@maikemaessen.nl of meteen je vrijblijvende gesprek met me inplannen.

Wil je meer? Zo werken we samen:

One Day Retreat
Het oude laten gaan en in de vrijere, meer eigen en afgestemde versie van jezelf stappen. Deze One Day Retreat is een intieme samenwerking waarin we integreren wat was en het nieuwe openen.

1:1 Begeleiding:
Voel je weer in de lead van je leven en bedrijf, terwijl je je vrouwelijke kern eert (en je omgeving ook). Dit is mijn signature 3 maanden traject; een prachtige reis die helpt je weer in charge te voelen; over je vrijheid; je lijf, je gevoelsverlangens, het resultaat van je bedrijf, je doen, je sensualiteit, overal. Elk traject is maatwerk en onze tijd samen ben ik volledig gericht op dat wat jij voor ogen hebt voor jezelf.

Alle liefs,
Maike

Geplaatst in Essentie, Innerlijke wijsheid, Manifesteren, Van hoofd naar hart, Vertrouwen, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke Energie, Vrouwelijke wijsheid, Zelfleiderschap.

Eén reactie

  1. Pingback: Expressie geven aan je mooiste en meest vrije ZIJN doe je zo | Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *