Over loslaten wie je dacht te moeten zijn én wat dat zakelijk oplevert

Wat ik wel eens tegen kom in mijn werk met vrouwelijke ondernemers is hoe wij getraind zijn om *iemand* te zijn. Iemand zonder ongewenst gedrag, iemand die aardig is en vriendelijk.

Van jongs af aan al leerden we om die iemand te zijn. Waardoor wij ook al op een heel jonge leeftijd los zijn geraakt van onze eigen verbinding.

Met onze rauwe, wilde vrouwelijke eigenschappen. Terwijl dat ook onze essentie is. We leerden al heel jong om onszelf te definiëren door de ogen van een ander.

Als je later leeft vanuit die plek, dan maakt jou dat extreem zelfbewust.

Omdat je je waarde toetst aan de ander.

Wat zouden zij van jou kunnen denken?

Het houdt je weg van je eigen waarheid.

De keuzes vanuit die plek zijn niet in alignment met jou.

Dat is waarom we in banen en relaties terecht komen die eigenlijk niet voor ons zijn.

Dat heeft niets te maken met dat de ander niet goed is of jij fout. Het is hoe onze maatschappij nog altijd is; gelukkig verandert dat langzaam.

Uiteindelijk gebeurt er iets wat je toch die diepte in duwt.

Een relatie die eindigt, een verlies of een andere intense gebeurtenis die vraagt om jou.

Het hoort een beetje bij de reis die het leven is. Ik ken het heel goed, net als de vrouwen met wie ik vandaag de dag werk. Uit de weg gaan kun je dit niet. Vrouwen met wie ik werk voelen dit. Prachtige, moedige, sterke vrouwen met een visie die groter is dan zijzelf.

De afdaling naar de onderwereld.

Een plek van destructie maar ook van opbouw, van diepe transformaties.

Van loslaten wie je dacht te moeten zijn en thuiskomen bij jezelf. Alles wat omhoogkomt aankijken zodat je uiteindelijk meer jezelf bent.

Het zijn de keuzes die niet genoeg gevierd worden, omdat we met onze keuzes de pijn aan de ander spiegelen; hun niet eerlijk zijn tegen zichzelf.

Ik vond dat best moeilijk toen ik zelf ging kiezen voor alles wat ik voelde dat mogelijk was voor mij. Ik leerde toen om me niet langer te verzetten tegen wat is en zette de eerste stappen naar overgave.

Coaching is vaak gericht om daar toch van weg te blijven.

Om te blijven doen.

Terwijl in je ZIJN net de transformatie ligt.

En dus ook je duurzame en blijvende succes.

In je mooie, vrije en pure zijn, in de initiatie.

Aanwezig zijn met wat is en daar voluit JA tegen zeggen.

Wat er is voor jou, is veel mooier dan je hoofd kan bedenken. Je ratio kent wat er was en wat er nu is. Wat er werkelijk is voor je, is veel mooier dan dit en ik help je graag om hier jouw weg in te vinden.

Vind je het fijn als ik met je meekijk, naar de processen in je bedrijf en leven, je sessies, de groeicurve in je trajecten of naar alles wat leeft in jouw hart?

Voel je vrij om contact met me op te nemen. Je kunt me altijd mailen via maike@maikemaessen.nl of meteen je vrijblijvende gesprek met me inplannen.

Liefs,
Maike


Zo werken we samen:

Wil je meer? Zo werken we samen:

One Day Retreat
Het oude laten gaan en in de vrijere, meer eigen en afgestemde versie van jezelf stappen. Deze One Day Retreat is een intieme samenwerking waarin we integreren wat was en het nieuwe openen.

Exclusieve Begeleiding:
Voel je weer in de lead van je leven en bedrijf, terwijl je je vrouwelijke kern eert (en je omgeving ook). Dit is mijn signature 6 maanden traject; een prachtige reis die helpt je weer in charge te voelen; over je vrijheid; je lijf, je gevoelsverlangens, het resultaat van je bedrijf, je doen, je sensualiteit, overal. Elk traject is maatwerk en onze tijd samen ben ik volledig gericht op dat wat jij voor ogen hebt voor jezelf.

 

Geplaatst in Innerlijke wijsheid, Leiderschap, Verandering, Vertrouwen, vrouwelijk ondernemerschap, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *