Het potentieel van echt vrouwelijk leiderschap.

Ik geloof zo sterk dat wij hier nu zijn met een reden. Nu in 2020, het sleuteljaar. Het jaar wat 1 grote plottwist is.

Overal zie je systemen omvallen, schandalen die in de publiciteit komen waarvan die in de turnwereld de meest recente is. Je ziet mensen wakker worden, ook in de hele Covid toestand.
In alle tumult liggen kansen. Mega kansen als je het mij vraagt.

Wat keihard nodig is, is leiderschap. Vrouwelijk leiderschap. Niet de keiharde tantes met harde trekken in het gezicht, mannelijke kapsels en broekpakken.

We hebben vrouwen nodig die weten dat het anders moet – niet eens meer zozeer mag. Sensueel en vrouwelijk. Je omgeving die zich aanpast naar jouw tempo en niet andersom. De vrouw die weet, die doorziet, die intuïtief is en doortastend. Die met haar vibe en energie haar omgeving mee laat draaien. En niet jouw energie inzet om de ander te laten draaien, dat is een heel ander mechanisme.

Vrouwen die weten hoe ze in kunnen tappen op die wijsheid. De eeuwenoude wijsheid.

En laten we eerlijk zijn. Ergens liet afgelopen dagen ook zien hoe snel we een challenge oppikken, dat is makkelijker. Een zwart wit foto van jezelf posten…het heeft geen impact en er is niets moeilijks aan. Ik deed er ook aan mee hoor en natuurlijk pas ik mijn boodschap aan etcetera, toch is het meedoen.

Terwijl er juist zoveel kracht zit in iets niet doen om te voldoen en soms even kritisch zijn op je eigen acties.

Zo is het ook in business. Als je ‘iets’ wil doen, je meer uit wil spreken, je diepste waarheid delen maar je verstopt je nog omdat je bang bent om buiten die boot te vallen. Het is niet te laat. 2020 gaat verder met een kick-ass leeuwenpoort in augustus.
Hoe stap je er doorheen? Bang of krachtig?
De vrouwen in mijn trajecten en programma’s zijn stuk voor stuk vrouwelijke leiders. Met ook een heel zachte, uitnodigende kern.

De nieuwe tijd komt eraan, die klopt al op je deur en start. Met of zonder jou.

Wakker ben je al. Bewust ook.
Ontvangen en creëren doe je ook al.
Maar ze combineren….terwijl je jezelf op #1 zet is een ander verhaal.
Ik weet hoe spannend het is en ik weet ook hoe het voelt alsof je op die trein móet springen. Niet wetende wie er nog op het perron staan als je aankomt. Maar laat me je 1 ding vertellen; ik heb die trein gepakt.

Nadat ik zelf een schandaal (formaat beerput) naar buiten bracht en als een leeuw heb gevochten voor gerechtigheid. En ik won, of beter; wij wonnen. Dat is hoe het gaat en elke keer wordt bevestigd. Je bent veilig, je wordt gedragen.

Je bent de bedoeling, je bent nodig.
Alles aan jou wil er zijn.
Niet alleen voor jou.
Dat weet je, en toch rationaliseer je het van tijd tot tijd.
Je remt jezelf af.
Laat mij je helpen om die rem er voorzichtig af te halen.
Stap voor stap.
Je kunt dit, sterker nog, je bent in staat tot veel meer als jij die innerlijke kracht aanboort en leert er een continue stroom van te maken.
Terwijl je zorgt voor hen die je liefhebt.

Je hoeft niet alles te weten.

Je hoeft niet eens 100% helder te hebben welke richting je kiest. Toen ik op de trein sprong wist ik: ik ga mensen in hun kracht zetten. Nog heel algemeen…hoe, wie en wat wist ik niet. Ik had zelfs nog een fulltime baan. Ik stond mezelf toe om stap voor stap te gaan.
Terwijl ik meer dan ooit wenste dat de hemel openbrak en aartsengel Michael himself naar beneden beamde met een helder plan.

Ik heb vaker dan 1 keer huilend op mijn knieën in de kamer gezeten.

Hoe dan
Hoe dan
Wat is mijn volgende stap?
Terwijl ik alleen was…
En toch heb ik het gered.
Dat is hoe het werkt.
Je doet het werk, elke dag, keer op keer.
En niemand laat je vallen.
Nooit.

Als ik dit schrijf voel ik zo ontzettend veel dankbaarheid, maar ook ontzag.

Mijn hart staat open. Dit is mijn leven en ik ben zo dankbaar voor wat ik doe. Voor wie ik ben en niet ben en voor wie ik zal zijn. Voor alles wat er was, voor alles er is en alles wat zal zijn. Voor alle vrouwen die er al zijn in hun leiderschap, hun autoriteit.
Je hebt alles in huis wat je nodig hebt. Net zoals ik dat had.
Ik help je om dat te voelen, te weten en naar buiten te brengen
Met een krachtig fundament en een boodschap waar jouw tribe als een blok voor valt.
Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo werken we samen:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Afstemmen, Essentie, Innerlijke wijsheid, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Vrouwelijke wijsheid, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *