Welk verhaal vertel jij jezelf?

Met welke gedachte sta jij ‘s morgens op? Ofwel met welke waarheid begin jij je dag? Ik ben me steeds meer bewust van de kracht van mijn eigen gedachten. Het is me nu een paar dagen achter elkaar opgevallen. Ik dacht ergens aan, of aan een specifiek persoon. En daarna gebeurde het gelijk of kwam ik de betreffende persoon ineens tegen of diegene stuurde me gelijk een berichtje. Mijn eerste gedachte was, goh wat toevallig! Tot het wel erg vaak gebeurde in een heel korte tijd. Ik kan dus wel stellen dat mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Je bent misschien ook wel bekend met de wet van Murphy. Als 1 ding fout gaat, gaat alles fout. Een self fulfilling prophecy. Alleen al omdat je dat denkt maak je het erger en groter. Je laat door je eigen gedachten helemaal omlaag zuigen. En natuurlijk hebben we allemaal wel eens een dag waarop je het liefst rechtsomkeert maakt en terug kruipt in je bed en de dekens over je heentrekt. Als het deze kant op kan, kan het natuurlijk ook de andere kant op. Level jezelf maar omhoog. Steeds een beetje verder. Ik vind het een interessante gedachte. Wat als het meer is? Als we tot veel meer in staat zijn dan we nu doen. Als het klopt dat alles energie is, de tafel, je telefoon en jezelf. Wat kun je dan nog meer doen als je gedachten en mindset voor je kunt laten werken?

Een ander voorbeeld is dat ik een tijdje terug de intentie had gezet om een tas te winnen. Een van mijn facebook vriendinnen zag ik regelmatig voorbij komen als winnaar van de bekende ‘like, share & win’ acties. Zo vaak dat het geen toeval meer kon zijn. Ik wilde niet mee doen aan zo maar iets, dus zodra ik iets zag wat ik graag wilde hebben deed ik mee. Ik likete en deelde. Ondertussen zocht ik op hoe ‘the secret’ werkte en ik heb mijn bestelling geplaatst in het universum. Precies zoals het staat omschreven in het stappenplan. En…het werkte! Ik won de tas, een dag later kwam die al binnen met de post. Kijk maar op mijn eigen facebook pagina, het resultaat staat er nog!

Een paar weken later deed ik hetzelfde met een jurk. En ook die won ik! Hoe cool! Ik zat in mijn flow en had de smaak te pakken. Het perfecte moment dus om 200 stappen verder te gaan. Mijn doel was om een auto te winnen bij de Postcodeloterij. En ik meende dat ook nog echt. Helaas. De auto is niet gelukt. Ik geef het nog niet op, ik moet er nog steeds aan denken. Het is alsof ik een deel van de puzzel heb en wacht op de laatste ontbrekende stukjes. Het hangt samen met de wet van aantrekking en ergens écht in geloven. Dat het al van jou is. En vast ook een deel dat het bij jou hoort op dat moment. Ik heb wel eens gelezen over een man die lang had afgestemd op het winnen van een mega grote geldprijs, en het is hem ook gelukt! SUPER interessante materie, want wat heeft hij gedaan om het geld naar zich te laten komen?

We kunnen ons zelf een hoop vertellen. Wat je aandacht geeft groeit, dat werkt met alles. Ik geloof ook dat we bijvoorbeeld ons geldverhaal kunnen herschrijven. Sterker nog, ik heb het gedaan. Denk maar eens na over alle opvattingen die jij hebt over geld en wat je jezelf erover verteld. Het gaat vrij diep! Ik ben begonnen met elke dag afstemmen en elke dag vragen stellen. Dat doe ik nu zo’n 2 maanden. En het werkt. ‘Toeval’ brengt me bij mensen die me iets laten zien of leren. Die iets zeggen waarvan ik denk: jaaa! Elke dag schrijf ik een kort script voor die dag. Net als een filmscript. En lees ik het script van mijn leven door. Ik ben zo benieuwd wat er allemaal op mijn pad komt nu ik de krachtige creator in me aanspreek.

We hebben een allemaal een verleden. Maar we zijn niet ons verleden. 95% van je gedachten zijn niet eens van jou. Het zijn dingen die je hebt geleerd van anderen. Ze zijn zo normaal voor je dat je denkt dat ze van jou zijn. Een gek idee eigenlijk en ook machtig interessant. Ik moet nu denken aan een reclame van jaren terug waarin de suggestie werd gewekt dat we maar een klein percentage gebruiken van onze hersencapaciteit. Wat is er nog meer mogelijk?! Oneindig veel!

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *