Eindeloos en moeiteloos.

Toevalligheden en synchroniteiten. Ik schreef er de vorige keer al over. Het laat me op een speelse manier zien hoe alles met elkaar verbonden lijkt te zijn. Of beter nog: hoe alles met elkaar verbonden is. Ik liep door de supermarkt en dacht aan een bepaalde vrouw. Eentje die ik – eerlijk is eerlijk – door een situatie uit het verleden liever niet tegenkom. Mijn gedachten dwaalden al gauw verder af. Ondertussen legde ik wat boodschappen in mijn winkelwagentje. Een beetje dagdromen dus.  Ik liep door, draaide me om en zag ineens de vrouw aan wie ik dacht. Ik kom haar zelden tegen dus dit was wel heel toevallig. Ik schrok en was onder de indruk van wat er zojuist gebeurde.

Dit is slechts één van de vele voorbeelden. Dit soort acties komen op het moment zo kort op elkaar, alsof het me ook echt iets wil vertellen. Alles in en buiten ons is met elkaar verbonden. Een interessant idee. Als je gelooft in magie en creatie dan komt het op je pad. Op miraculeuze wijze. Vraag en het zal gebeuren – op een manier en moment die perfect is voor jou.

Als we allemaal verbonden zijn, en allemaal bestaan uit energie dan is het logisch dat alles in elkaar overloopt. Waar houd ik op en waar begin jij? Wat is van mij en wat is van jou? De één zal energieën iets eerder oppikken dan anderen. En we kennen allemaal wel iemand denk ik, waar je altijd moe vandaan gaat. Van die mensen die alleen maar lijken te nemen ook al doen ze het niet bewust. Of mensen die bijvoorbeeld iets teveel in je ‘persoonlijke bubbel’ staan, dan doe je zelf automatisch al een stapje naar achteren. Van die kleine dingen die je allemaal wel kent en verder niet bij stilstaat.

Naast alle connecties hebben we ook allemaal ons eigen rugzakje. Gevuld met ervaringen uit het verleden. We zijn allemaal eigen. Wat definieert ons nu eigenlijk? Het is zo complex en tegelijkertijd ook weer zo eenvoudig dat het moeilijk vast te leggen is. Wat zegt ons verleden over ons? Waarschijnlijk hoe we om zullen gaan met anderen en hoe we reageren op momenten dat het even niet zo lekker loopt of hoe we om gaan met geld. Ons verleden zegt niets over wie we vandaag de dag zijn: we zijn niet ons verleden. Ik las laatst dan meer dan 90% van je gedachten niet eens van jou zijn. Het zijn dingen die je hebt geleerd van anderen. Tijdens je opvoeding en later op school en ook nu nog. Ze zijn zo normaal voor je dat je denkt dat ze van jou zijn. Een gek idee eigenlijk en ook machtig interessant.

Want wie bepaalt wat jij denkt en wat je doet? En als je dat zelf bepaald, hoe snel en gemakkelijk laat je iets los wat je niet meer dient? Voel vanuit je hart zonder het gelijk helemaal uit te denken en in te vullen. En kun je in een lastige situatie ook zien wat iets is los van alle emoties? Kun je wanneer twee mensen een conflict hebben eerlijk naar de situatie kijken en zien wat er echt aan de hand is? Elke kwestie kent meer kanten. Een oordeel vellen kan altijd nog. Het leven gebeurt, elke dag weer.

Verbinding. We vinden het snel bij elkaar. We herkennen iets. Het is fijn om bij iemand in de buurt te zijn en soms ook niet. ‘Iets’ aan iemand inspireert je of maakt iets in je wakker. De ene verbinding houdt stand en de andere niet. Hoe blijf je in contact met je zelf en met de mensen om je heen? Wat maakt jou echt gelukkig en doe je dat ook? Doe jij wat je het ALLERLIEFST doet? Wat weerhoud je ervan om het juist niet te doen?

Hoe meer ik leef vanuit mijn hart en doe wat goed voelt, hoe meer situaties er komen en gaan die toevallig lijken. Ze houden verband met elkaar. Ze laten me zien dat ik op de goede weg ben. Ik vind het super leuk om anderen te inspireren en hen anders te laten kijken naar alledaagse situaties. Het is nooit te laat om iets anders te doen. Een enorm cliché en toch een waarheid. Wat zou jij willen veranderen en welke stap kun jij nu zetten die je dichterbij je hartsverlangen brengt?

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *