De magie van het universum: ‘wat als ik een verkeerd signaal afgeef?’

Soms zou je denken dat het universum met een score-bordje klaar zit. En deze scores ook bijhoudt en ons afrekent. De werkelijkheid is anders; de enige die oordeelt zijn wij zelf.

Wanneer je gaat zien dat je er altijd voor je wordt gezorgd – kan het veranderen. Misschien heb je wel eens gehoord van: wat buiten je is, is ook in je. En van ‘manifesteren’ of afstemmen.

Hier zijn wat nuances en laagjes die ik graag belicht in deze blog, want wat zijn er veel vragen (en veel onzin) als het gaat om werken met de energie om je heen.

Als je je al hebt verdiept in het universum en haar universele wetten dan weet je ook dat de blokkades in je denken en voelen de enige blokkades zijn. Dat heb je over het algemeen niet 1, 2, 3 omgedraaid. Omdat die blokkades in je kindertijd zijn ontstaan. Voor je kon praten.

Wat we vaak proberen te doen is ze oplossen met mindset toestanden. De oplossing zit in werken met je lijf, je soma. Het is immers vaak op die laag ontstaan. Met vrouwen doe ik dit werk één op één tijdens op elkaar afgestemde sessies. We werken samen aan het wegnemen van blokkades en niet langer dienende patronen. Wanneer die stap te groot is, is deze online cursus Feminine Alchemy ook enorm waardevol om mee te beginnen.

Wat je nog meer kan doen?

Als je iets groots te brengen hebt, dan voel je ook dat je werkt met iets wat groter is dan jij. Iets wat VOOR jou is, niet tegen.

Ook als iemand even op ‘shuffle’ drukt terwijl jij zo lekker lag te genieten van de door jou bedachte volgorde.

Dat zijn de momenten in je leven waarop je vragen gaat stellen als: wat wil ik nu eigenlijk echt? Wil ik zo doorgaan? En nog fundamenteler: kan ik dat wel?

Enkele jaren geleden was ik veel bezig met mezelf te her-programmeren. Om de gedachten die ik heb zo liefdevol, creatief, inzicht gevend en positief mogelijk te laten zijn. Van hieruit kon ik mijn vrouwelijke presence en aantrekkingskracht verdiepen.

Als je dit zo leest, lijkt het heel makkelijk. Toch iets er niets lastiger dan dit. Want oh boy…wat vinden er hoop innerlijke dialogen – of beter monologen – plaats op een dag. Zowel bewust als onbewust.

Je gaat jezelf iets afleren, je gaat terug naar jezelf terwijl je omgeving niet van de een op de andere minuut mee-shift.

Daardoor is de verleiding groot om in selffulfilling prophecy’s te denken of om in het verleden te leven. O vooral te zien wat er niet is. De weg was soms vlak, soms hobbelig. Ik kreeg namelijk ook inzicht in hoe vaak ik iets aan mezelf afkeurde, in twijfel trok en / of wat ik deed verkeerd maakte. Want wat als ik een keuze zou maken die het verkeerde signaal af geeft? In gedachte ga je niet door ‘start’ en ontvang je ook geen startkapitaal.

Er is geen universum wat jouw plannen gaat dwarsbomen als je een keer de verkeerde afslag neemt.

Het universum weet al wat je verlangt (beter dan wijzelf) het kent je behoeften en het is er om ze te vervullen. Liefde is onze natuurlijke staat van zijn. Dat is niet hard werken, gedoe en status belangrijk maken. Het denken van de wereld keert het om en laat je geloven dat alles uitgaat van tekort en angst. Wat we doen is vertrouwen op iets wat groter is dan jij. Iets wat bijdraagt aan het grote geheel.
Kansen en mogelijkheden zien is trouwens niet alleen ‘licht en liefde’.

Ook als je je zielsmissie vorm geeft horen daar taken bij die je niet leuk vindt. Denk maar aan je administratie en belasting. Toch hoort dit erbij en kun je dat op termijn uitbesteden. Hiervoor mag je het zelf doen.

Dat je iets doet wat je niet leuk vindt geeft niet het signaal af. Maar iets doen wat je niet leuk vindt en het tóch doen omdat je weet dat het bijdraagt aan je verlangen wél. Het gaat om je inzet. Met hart en ziel. Om hoe je je voelt wanneer je iets doet. Terwijl het hogere doel van een situatie, actie of gebeurtenis niet altijd meteen zichtbaar is.

Naast je mogelijkheden zien is er nog meer wat je kunt doen. Namelijk positief zijn over anderen én naar jezelf.

Alles en iedereen is verbonden. Als je liefdevol aan iemand denkt maak je contact op ziels-niveau. Daarmee nodig je de ander uit om jou tegemoet te treden vanuit die frequentie. Dit komt terug binnen elke relatie – partners, ouder – kind, coach en coachee, leraar – leerling, maar ook medeweggebruikers en ratatata het universum en jij. Hoe meer je een ander gunt, hoe meer jezelf ontvangt. Dat is een wetmatigheid.

Liefdevolheid en dito gedachten, gaan verder dan visualiseren.

Wat je doet is vragen of er via jou meer geluk in het leven van de ander binnen mag komen. Als je dat niet oprecht voelt..werk daar dan aan. Weet dat elke relatie, elke ontmoeting een doel dient. Het maakt niet uit of het gaat om een korte ontmoeting of iemand met wie je je hele leven verbonden bent. Je bent nooit meer of minder dan een ander. Laat los of je wel of niet ergens klaar voor bent. Vertrouw.

Die overgave lijkt vanuit je ratio op opgeven. Omdat je iets doet, wat je niet leerde of voorgeleefd kreeg: ruimte maken voor je vrouwelijke ZIJN en creatie van binnenuit.

Speel met de balans tussen vertrouwen / overgave en doen. Als je je passie deelt dan creëert dat overvloed. Passie wordt niet gecreëerd door geld; het creëert geld.

Vraag dat alles wat je doet, alles wie je bent bij mag dragen aan het allerhoogste doel voor jou en iedereen om je heen. Bereid je voor en geef het hierna uit handen, zodat iets hogers het kan overnemen. Zodat kan ontstaat wat ook echt de allerhoogste bijdrage is.

Iemand die vertrouwt, komt over als iemand met zelfvertrouwen. En dat is weer de energie die voelbaar is in je presence; dat is een magneet voor alles wat je verlangt.

Al dit garandeert niet dat je 24/7 op je paasbest bent. Het helpt je wel om de beste kant van jezelf op de voorgrond te laten zijn. Onderdeel van het menszijn is dat we heus wel eens negatieve gedachten of gevoelens ervaren…door je mogelijkheden te zien, je denken te veranderen, te vergeven en je plek in te nemen is de kans dat je actie onderneemt vanuit het negatieve of kleine veel minder groot.

Dankjewel voor het lezen; bij wil delen, voel je vrij. Je kan mij mailen via maike@maikemaessen.nl of klik hier.

Wil je meer?

> voor de gratis Drempel Meditatie; klik hier om meteen te luisteren.
> Kom naar het LIVE event op 12 mei 2023 in Venray. Voor info klik hier.

Liever all-in? Kies dan om één op één met mij te werken. Hier luister en lees je er meer over.

Je bent welkom lieve vrouw, wanneer het dan ook is.
XO
Maike

Geplaatst in Embodiment & Energetics, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *