Maar wat als ik een verkeerd signaal afgeef aan het universum?

Hoe er voor je wordt gezorgd is niet aan jou. En dat is op basis van het denken in de wereld verdómd lastig. Al is het maar omdat we nog mensen om ons heen hebben die het niet zo zien. Verre van zelfs.

Ik heb geleerd – en jij waarschijnlijk ook – om hard te werken, om niet te doen wat je echt verlangde ‘want daar verdien je geen geld mee’ maar om vooral waardering te halen uit het resultaat.

Als je je al hebt verdiept in het universum en haar universele wetten dan weet je ook dat de blokkades in je denken en voelen de enige blokkades zijn. Dat heb je niet 1, 2, 3 omgedraaid. Wat dit ondersteunt én waar je jezelf nu al in kunt trainen is het zien van mogelijkheden.

Als je iets groots te brengen hebt, dan heb je misschien ook ervaring met het leven wat er af en toe tussendoor komt gefietst. Alsof iemand even op ‘shuffle’ drukt terwijl jij zo lekker lag te genieten van de door jou bedachte volgorde.

Dat zijn de momenten in je leven waarop je vragen gaat stellen als: wat wil ik nu eigenlijk echt? Wil ik zo doorgaan? En nog fundamenteler: kan ik dat wel?

Afgelopen jaren ben ik veel bezig geweest met mezelf te her-programmeren. Om de gedachten die ik heb zo liefdevol, creatief, inzicht gevend en positief mogelijk te laten zijn. Van hieruit kon ik mijn vrouwelijke presence en aantrekkingskracht verdiepen.

Als je dit zo leest, lijkt het heel makkelijk. Toch iets er niets lastiger dan dit. Want oh boy…wat vinden er hoop innerlijke dialogen – of beter monologen – plaats op een dag. Zowel bewust als onbewust.

Je gaat jezelf iets afleren, je gaat terug naar jezelf terwijl je omgeving niet van de een op de andere minuut mee-shift.

Daardoor is de verleiding groot om in selffulfilling prophecy’s te denken of om in het verleden te leven. De weg was soms vlak, soms hobbelig. Ik kreeg namelijk ook inzicht in hoe vaak ik iets aan mezelf afkeurde, in twijfel trok en / of wat ik deed verkeerd maakte. Want wat als ik een keuze zou maken die het verkeerde signaal af geeft? In gedachte ga je niet door ‘start’ en ontvang je ook geen startkapitaal.

Weet je, het universum gaat jouw plannen niet dwarsbomen als je een keer de verkeerde afslag neemt.

Het universum weet al wat je verlangt, het kent je behoeften en het is er om ze te vervullen. Liefde is onze natuurlijke staat van zijn. Dat is niet hard werken, gedoe en status belangrijk maken. Het denken van de wereld keert het om en laat je geloven dat alles uitgaat van tekort en angst. Wat we doen is vertrouwen op iets wat groter is dan jij. Iets wat bijdraagt aan het grote geheel.

Kansen en mogelijkheden zien is trouwens niet alleen ‘licht en liefde’.

Ook als je je life purpose vorm geeft horen daar taken bij die je niet leuk vindt. Denk maar aan je administratie. Toch hoort dit erbij en kun je dat op termijn uitbesteden. Hiervóór mag je het zelf doen.

Dat je iets doet wat je niet leuk vindt geeft niet het signaal af. Maar iets doen wat je niet leuk vindt en het tóch doen omdat je weet dat het bijdraagt aan je verlangen wél. Het gaat om je inzet. Met hart en ziel. Om hoe je je voelt wanneer je iets doet. Terwijl het hogere doel van een situatie, actie of gebeurtenis niet altijd meteen zichtbaar is.

Naast je mogelijkheden zien is er nog meer wat je kunt doen. Namelijk positief zijn over anderen én naar jezelf.

Alles en iedereen is verbonden. Als je liefdevol aan iemand denkt maak je contact op zielsniveau. Daarmee nodig je de ander uit om jou tegemoet te treden vanuit die vibe. Dit komt terug binnen elke relatie – partners, ouder – kind, coach en coachee, leraar – leerling, maar ook medeweggebruikers en ratatata het universum en jij. Hoe meer je een ander gunt, hoe meer jezelf ontvangt. Dat is een wetmatigheid.

Liefdevol denken gaat verder dan visualiseren.

Wat je doet is vragen of er via jou meer geluk in het leven van de ander binnen mag komen. Als je dat niet oprecht voelt..werk daar dan aan. Weet dat elke relatie, elke ontmoeting een doel dient: nl verlicht raken. Het maakt niet uit of het gaat om een korte ontmoeting of iemand met wie je je hele leven verbonden bent. Je bent nooit meer of minder dan een ander. Laat los of je wel of niet ergens klaar voor bent, dat is niet aan jou. Vertrouw. Die overgave lijkt vanuit je ratio op opgeven. Omdat je niet doet wat je leerde; dat harde werken.

Speel met de balans tussen vertrouwen / overgave en doen. Als je je passie deelt dan creëert dat overvloed. Passie wordt niet gecreëerd door geld; het creëert geld.

Vraag dat alles wat je doet, alles wie je bent bij mag dragen aan het allerhoogste doel voor jou en iedereen om je heen. Bereid je voor en geef het hierna uit handen, zodat iets hogers het kan overnemen. Zodat kan ontstaat wat ook echt de allerhoogste bijdrage is.

Iemand die vertrouwt, komt over als iemand met zelfvertrouwen. En dat is weer de energie die voelbaar is in je presence; dat is een magneet voor alles wat je verlangt.

Al dit garandeert niet dat je 24/7 op je paasbest bent. Het helpt je wel om de beste kant van jezelf op de voorgrond te laten zijn. Onderdeel van het menszijn is dat we heus wel eens negatieve gedachten of gevoelens ervaren…door je mogelijkheden te zien, je denken te veranderen, te vergeven en je plek in te nemen is de kans dat je actie onderneemt vanuit het negatieve of kleine veel minder groot.

Extra:

  • In januari staat de workshop Feminine Presence op zondag 19 januari gepland van 13:30 tot 16:30. Er is plek voor 4 vrouwen zodat ik je ook persoonlijke kan begeleiden tijdens de oefeningen.
  • Tot 31 december kun je mijn online training ‘thuiskomen bij jezelf’ nog aanschaffen met korting. Je ontvangt dan 4 weken lang mijn allerbeste oefeningen, tools en practices die je kunt integreren in je dagelijkse leven voor je innerlijke verdieping, je rust en de verbinding met jezelf.
Geplaatst in Uitbreken, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *