Zo leer je de taal van je intuïtie te spreken; tune in op je innerlijke wijsheid! 3 tips

Van jongs af aan al ben ik gek op legenden en mythes. Ze intrigeerden me; ik vond ze spannend en mysterieus. Als een verhaal wat altijd anders is; afhankelijk van de verteller.

Soms gehuld in nevelen en altijd vanuit je eigen verbeeldingskracht en wijsheid. Zo leerde ik over de Bokkenrijders en de Witte Wieven.

Deze oude volksverhalen brachten me bij de godinnen, de archetypes en de kracht van je innerlijke wijsheid. Voor mij is het beeld van de godin heel sterk verbonden aan je hogere zelf.

Vol wijsheid is ze (of hij). Jij dus ook.

Alleen hebben we al vroeg geleerd om ons aan te passen; waardoor die innerlijke wijsheid niet altijd even sterk naar voren kan komen.

Ik noem onze intuïtie wel eens je Innerlijke Siri. Siri is een feature op de iPhone; je stelt je vraag en je ontvangt een antwoord. Hetzelfde principe zit in jou. In ons allemaal, ook al linken we intuïtie wel eens aan de vrouw. Het is een vrouwelijke energie waar iedereen aanspraak op kan maken.

Hoe?

Je kent allemaal wel een ervaring waarin je handelde vanuit gevoel; wat je op het moment zelf niet helemaal begreep maar je wél iets bracht. Dat je ergens net op tijd weg was, dat je een volkomen onlogisch item meenam wat je later nodig bleek te hebben. Of juist andersom…en dat je je heilig voor nam de volgende keer wel te luisteren.

Ik weet bijna zeker dat je nu niets te binnen schiet.

De taal van je intuïtie spreken leer je zo:

1. Je openstellen om te horen, voelen, ruiken zien of weten. Of allemaal. Bij mij begon het met zien en nu ervaar ik een sterk innerlijk weten. Dat gaat soms alle rationaliteit voorbij en daar heb ik wel even aan moeten wennen. Als je intuïtie heel sterk is dan is je hoofd dat ook. Ik wist iets en dacht het weg.

Uit onderzoek is gebleken dat onze intuïtie vaak al lang voor ons rationele verstand weet wat we moeten doen.

2. Oefen. Wat ik heel veel deed – en nog doe – is vragen stellen. Het idee hierachter is dat onze ziel meer weet dan onze ratio; door vragen te stellen breek ik open of verkrijg ik toegang tot iets groters. Hoe meer ik de uitkomst los kan laten, hoe sneller het antwoord bij me komt. Dat is waarom bij grotere keuzes, waar meer vanaf hangt, we het lastig vinden om echt te vertrouwen. Toch kun je ook dat leren door klein te beginnen en ook echt even van binnen dankjewel te zeggen als je een antwoord krijgt op je vraag.

Zo zat ik een keer in de auto, zwanger van mijn eerste en het huis net in de verkoop. Ik dacht: ik ben benieuwd hoe lang het huis te koop staat. Ik zette de radio aan en hoorde ‘Patience’ van Guns’n’Roses en links kwam er een vrachtwagen voorbij met een reclame van een verhuisbedrijf. Ik zette de muziek enigszins geagiteerd af terwijl ik echt mega veel kippenvel had. Vier jaar later wisselde het huis van eigenaar toen ik een dag ervoor het huis uit de verkoop wilde halen (en dus losliet).

Dit voorbeeld laat zien hoe sterk je energie kan zijn en dat als je de uitkomst kunt accepteren het sneller gaat.

3. Vertrouwen dat het klopt. Hoe meer je oefent en je openstelt hoe meer je ook leert te vertrouwen. Ik was zo gefocust op het huis verkopen terwijl alles die goddelijke timing kent. Je weet niet wat er nog moet gebeuren en als je leert te vertrouwen en ook de boodschap of les kunt zien van iets dan weet je dat het altijd klopt. En dat je geen controle hebt anders dan op je eigen denken en energie.

Dit alles gaat over je innerlijke Avalon. De onderwereld die ik vroeger even gangsta maakte als de bokkenrijders. Je kunt jouw innerlijke wereld alleen maar leren kennen als je naar binnen keert. Als je echt bereid bent om te luisteren. Dat vraagt dat je (even) stil bent. Dan pas hoor je…en leer je om bij je ware kern te komen.

Zodat je je niet langer vastklampt aan je omgeving (denk maar aan je werk, je partner, regels of verwachtingen) en je de angst dat je niet voldoet los kunt leren laten. De keiharde oordelen over jezelf mogen gaan, je mag anders kiezen en jezelf op nummer 1 zetten.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo werken we samen:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Innerlijke wijsheid, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Van hoofd naar hart, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *