Doordat ik dit ene ding ben gaan doen veranderde alles.

Een paar dagen geleden zat ik ’s middags op een terras, te wachten op een bevriende ondernemer, de lekkerste cappuccino stond al klaar voor mijn neus en ik dacht na over een vraag die me heel vaak wordt gesteld.

‘He Maike…hoe doe je het eigenlijk allemaal, is er 1 ding wat het grootste verschil maakte voor je?’

Bijvoorbeeld die keer dat deze vraag voorbij kwam op een verjaardag dit voorjaar. Toen vertelde een vriendin dat zij video’s had zitten kijken van een vakantie waar we samen waren jaren geleden. ‘Nou… je persoonlijke transformatie is wel zichtbaar hoor!’

Zowel mijn cliënten als vriendinnen willen weten wat het is wat zij kunnen doen. Dat ene ding wat helpt om je vrijer te voelen, krachtiger te staan voor dat waar je in gelooft terwijl je ook ruimte maakt voor je vrouwelijke sensualiteit. Jij misschien ook wel?

Dus ik pakte mijn notitieblok – ik ga nooit weg zonder – en begon te schrijven.

Als ik het even niet weet, maak ik een lijst.

Gewoon een simpel overzicht van wat ik deed toen ik me niet zo fijn en krachtig voelde versus wat ik nu doe. Nu ik me wel zo voel. Ik wilde ook kijken of er 1 inzicht was, 1 ding, wat er met kop en schouders bovenuit stak.

Komt ie hoor:

Toen ik me verschool ander anderen en iedereen tevreden wilde houden:

 • Ik wist ongeveer wat ik wilde en bleef hangen in oké relaties. Zelfs na mijn scheiding nog 1 keer trouwens. Niet lang, maar toch…it happened.
 • Mijn aandacht was verdeeld over mijn kinderen, mijn fulltime baan en mijn onderneming.
 • Ik dacht dat ik heel authentiek bezig was, maar mijn kwetsbaarheid laten zien deed ik echt van achter een schild.
 • Ik bracht uren door met kijken naar details. Die niemand zou zien, behalve ik.
 • Wat ik moest doen vroeg ik anderen of liet ik zelfs bepalen door anderen.
 • Ik was heel erg gefocust op mijn omgeving (denk aan al het nieuws en ellende lezen maar ook me druk maken om wat anderen wel en niet deden).
 • Ik deed alles zelf.
 • Mijn belemmerende overtuigingen liet ik me de les lezen.

Toen ik mezelf op nummer 1 ging zetten.

 • Ik kreeg dingen voor elkaar die me voorheen niet lukte. Zoals het kopen van mijn huis.
 • Nu ben ik volledig toegewijd aan mijn coaching praktijk en ik ga nooit meer terug naar een gewone baan.
 • Ik heb kristalhelder wat ik te brengen heb en hoe ik dat doe.
 • Ik doe het, ook als het niet meteen perfect is.
 • Mijn kwetsbare kant kan delen vanuit emotional empowerment. Ik vraag me heus wel wat mensen denken..ik laat het alleen niet mijn weg bepalen.
 • Ik heb mijn prioriteiten helder.
 • Kiezen doe ik, ik vertel anderen wat ik doe en vraag om support.
 • Ik voel. Mezelf, mijn lijf, emoties, sensaties. En ik weet hoe ik dat uit kan dragen en voorleven. Ik heb met high end coaches gewerkt die me hierbij hielpen. Soms heb je iemand nodig die je kan laten zien wat je zelf niet wil zien.
 • Waar ik super blij mee ben is de geweldig fijne feedback die ik ontvang van de vrouwen met wie ik werk.
 • Ik omring mezelf steeds meer met mensen die net als ik all-in gaan.

Ik zie in deze lijst enkele gemene delers terugkomen: mijn waarden, kwetsbaar durven zijn vanuit kracht, maar ook consistent zijn, coaching en all-in gaan.

Dus om nu te zeggen dat het 1 ding was? Het zou het wat makkelijker maken misschien. Dit gaat echt om een manier van leven. Van zijn.

Het hangt er allemaal vanaf waar jij bent op jouw reis. En wat het is wat je neer wilt zetten. Als je het lastig vind om je volgende stappen helder te krijgen; maak dan een overzicht!

Alle ideeën die ik business-wise heb schrijf ik achterin mijn notitieblok. Blijven ze in mijn gedachten, dan horen ze bij mij, anders laat ik ze weer gaan. Soms kan het echt helderheid geven om de vertaalslag van hoofd naar papier te maken.

Als je niet weet wat te doen met iets of iemand, kijk dan wanneer je eerder op een vergelijkbaar punt zat. Hoe loste je het toen op? Wat deed je ervoor en wat bracht het je erna?

Bekijk je patronen en ben heel eerlijk in wat het nu vraagt van jou om de stap te zetten die je zo graag wilt nemen.

We vertellen onszelf heel vaak dat we het niet weten. Terwijl je het wel weet. Soms is die stap gewoon groot en eng. Bedenk dan een tussenstap of vraag iemand om met je mee te kijken als je er alleen niet uitkomt.

Ik wens je veel inzichten toe!

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo kun je met me aan de slag:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Geplaatst in Uitbreken, Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *