In verbinding met mezelf coaching Maike Maessen

Vóór je het weet dans je naar de pijpen van de ander; dichter bij jezelf staan, waar begin je?

‘Eigenlijk sta ik best ver van mezelf af. Want anderen doen raakt me meer dan goed is voor me en ook als ik ‘s nachts wakker word kan het gevoel van paniek en angst me echt overvallen’. Het is wat veel vrouwen die bij me komen in mijn praktijk herkennen en ik kende het zelf ook maar al te goed. Hoe je weer bij jezelf komt en blijft lees je hier. 

Ik weet ondertussen dat het gaat om de verbinding met je lichaam te herstellen. Die wijsheid die al in je zit weer de ruimte te geven. Haar horen, voelen en misschien nog wel meer een innerlijk weten.

Maar…waar begin je als je dichter bij jezelf wilt staan? Zodat je je krachtiger naar buiten voelt, zekerder bent van jezelf en weer met vertrouwen naar morgen durft te kijken.

Want dat is wat je raakt. De mensen om je heen hebben relaties, gezinnen en wat heb jij? Ook als single moeder heb jij een gezin, laat ik dat even vooropstellen.

Je bent niet minder moeder als je durft te kiezen voor jezelf en je eigen geluk. Ook al is dat misschien wel wat je leerde. 

Als jij je goed voelt, dan ben je de mooiste bijdrage voor jezelf én anderen. Je geeft je kind een groot cadeau, ook al voelt het allerminst zo en voel je je eerder tekortschieten dan dat geweldige voorbeeld wat je graag wilt zijn.

Een aantal jaren geleden had ik diezelfde gevoelens van paniek die ik hierboven omschrijf. En waar ik ook enorm last van had was het feit dat ik soms even nodig had om een standpunt en reactie te vormen. De vrouwen die zich door mij laten coachen herkennen dit allemaal.

Wat er eigenlijk aan de hand is, is niet zozeer dat je moet leren hoe toch kunt reageren. Je bent door de jaren heen geprogrammeerd om vanuit tekort te denken. Dat je niet genoeg bent, verbaal niet sterk, dat je mee moet kunnen met de denkwijzen van de ander.

Wat je mag leren is de beweging te maken naar een gevoel van innerlijke overvloed.

Dat je niet alleen weet dat je goed genoeg bent, maar het ook voelt.

Dat gevoel kun je vervolgens delen.

Zodra je dat in jezelf voelt en ervaart kun je het voorleven en meegeven. Je omgeving haakt aan waardoor alles net wat makkelijker gaat. Ook de energie om je heen veranderd waardoor je uit het universum aantrekt wat je aan wilt trekken, wat echt bij je past.

Waar je mee kunt beginnen is vóórdat je gaat zorgen voor de ander, je eerst incheckt bij jezelf. Voel hoe je je voelt en probeer na te gaan wat je nodig hebt die dag. Hier hoef je echt geen hele studie van te maken, kies een nummer wat fijn voelt voor je, ik geef je een voorbeeld.

Luister echt, met aandacht, met je hele lijf. Welk lichaamsdeel vraagt je aandacht en kijk eens of je er in gedachten liefde naartoe kunt sturen. Of een lach. Dit soort oefeningen kun je doen wanneer je nog in bed ligt of op je yogamat. Laat je gedachten en gevoelens de vrije loop.

Jij en alles aan jou mag er zijn.

Waarschijnlijk heb je – net als ik – ooit geleerd en gehoord dat het niet zo is en heb je dit verhaal overgenomen en eigen gemaakt. Dit mag je stap voor stap laten gaan en vervangen voor je eigen waarheid. In je essentie ben je helemaal perfect.

Wat mij ontzettend heeft geholpen destijds zijn vier eenvoudige vragen die je jezelf kunt stellen van Byron Katy. Met je gedachten zet je jezelf tegen de muur namelijk. Je lichaam laat je voelen – door paniekgevoelens of hartkloppingen – dat je je ergens mee hebt verbonden wat niet hoort bij jou. Maar je zit er wel in. Dus ga de vragen stellen en ervaar wat het doet voor jou.

Een heel belangrijke is het vertrouwen in je zijn. In jou, dat je veilig bent ook als je huidige realiteit misschien een ander beeld laat zien.

Het is zo belangrijk dat je leert je fijn te voelen bij jezelf. Dat je weet wat echt is en wat niet. Dat je weet dat je de kracht en liefde bent om je huidige realiteit te draaien. Je bent een vrouw. Wat zoveel betekent als dat je het leven kunt schenken, ook aan jezelf.

Vanuit de eigen verbinding kun je delen. En dan wel vanuit het idee van de kop en schotel. Alles wat in de kop gaat is voor jou en mag naar binnen en alles in de schotel is overvloed en kun je delen. Vind jouw weg naar die kraan, zodat je continu voeding hebt en weet hoe de volle kop voelt.

Wil jij je weer helemaal jezelf voelen na die intense of heftige periode in je leven? 

  1. Meld je aan voor mijn gratis masterclass over vrouwelijk zelfleiderschap. Mét werkboek en visualisatie.
  2. Of zeg ‘ja’ tegen jezelf en maak die afspraak voor een gratis intake gesprek; geheel vrijblijvend. Voel je vrij om te bellen / appen (0619426332) of mailen via info@maikemaessen.nl. Wil je eerst wat meer lezen? Klik dan hier.

Ontvang elke zondag tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!Geplaatst in Coaching, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *