Vóór je het weet dans je naar de pijpen van de ander; dichter bij jezelf staan, waar begin je?

‘Eigenlijk sta ik best ver van mezelf af. Wat anderen doen raakt me meer dan goed voor me is en ook als ik ‘s nachts wakker word kan het gevoel van paniek en angst me echt overvallen’.

Dit is wat veel cliënten herkennen en ik kende dat zelf ook maar al te goed.

Hoe je weer bij jezelf komt én blijft lees je in deze blog.

Ik weet ondertussen dat het gaat om de verbinding met je lichaam te herstellen, om haar weer diep te kunnen toelaten en voelen. Er zit zoveel wijsheid in ons lichaam die (weer) ruimte wil. Haar horen, voelen en vertrouwen op je eigen innerlijke kompas.

Maar…waar begin je als je dichter bij jezelf wilt staan?

Zodat je je krachtiger naar buiten voelt, zekerder bent van jezelf en weer met vertrouwen stappen zet; zakelijk en op privé vlak.

Als jij je goed voelt, dan ben je de mooiste bijdrage voor jezelf én anderen.

Je geeft je omgeving een groot cadeau, ook al voelt het met momenten allerminst zo en voel je je eerder tekortschieten dan dat geweldige voorbeeld wat je graag wilt zijn.

Een aantal jaren geleden had ik diezelfde gevoelens die ik hierboven omschrijf. Waar ik ook enorm last van had was het feit dat ik soms even nodig had om een standpunt en reactie te vormen. De vrouwen die zich door mij laten begeleiden herkennen dit allemaal.

Wat er eigenlijk aan de hand is, is niet zozeer dat je moet leren hoe toch kunt reageren. Je bent door de jaren heen geprogrammeerd om te geloven dat je verbaal niet sterk bent of dat je mee moet kunnen in de denkwijzen van de ander. Wat er echt aan is, is dat jouw manier van denken en kiezen anders is. Ze komt niet in het moment, maar in een golf, zoals bij ongeveer de helft van de mensheid.

Wat je mag leren is de beweging te maken naar een gevoel van innerlijke acceptatie.

Dat je niet alleen weet dat je goed genoeg bent, maar het ook voelt.

Vanuit dat gevoel ga je vervolgens delen.

Zodra je dat in jezelf voelt en ervaart kun je het voorleven en meegeven. Je omgeving haakt aan waardoor alles net wat makkelijker gaat. Ook de energie om je heen veranderd waardoor je uit het universum aantrekt wat je aan wilt trekken, wat echt bij je past.

Waar je mee kunt beginnen is vóórdat je gaat zorgen voor de ander, je eerst incheckt bij jezelf. Voel hoe je je voelt en probeer na te gaan wat je nodig hebt die dag. Hier hoef je echt geen hele studie van te maken, kies een nummer wat fijn voelt voor je, ik geef je een voorbeeld.

Luister echt, met aandacht, met je hele lijf. Welk lichaamsdeel vraagt je aandacht en kijk eens of je er in gedachten liefde naartoe kunt sturen. Dit soort oefeningen klinken cheezy maar helpen echt en kun je op elke moment doen.

Jij en alles aan jou mag en WIL er zijn.

Waarschijnlijk heb je – net als ik – te vaak gehoord dat het niet zo is en heb je dit verhaal overgenomen en eigen gemaakt. Dit mag je stap voor stap laten gaan en vervangen voor je eigen waarheid. In je essentie ben je helemaal perfect.

Wat mij ontzettend heeft geholpen destijds zijn vier eenvoudige vragen die je jezelf kunt stellen van Byron Katy. Met je gedachten zet je jezelf tegen de muur namelijk. Je lichaam laat je voelen – door paniekgevoelens of hartkloppingen – dat je je ergens mee hebt verbonden wat niet hoort bij jou. Maar je zit er wel in. Dus ga de vragen stellen en ervaar wat het doet voor jou.

Een heel belangrijke is het vertrouwen in je zijn. In jou, dat je veilig bent ook als je huidige realiteit misschien een ander beeld laat zien.

Het is zo belangrijk dat je leert om je fijn te voelen bij jezelf. Dat je weet wat echt is en wat niet en dat onderscheid kunt maken. Dat je weet dat je de kracht en liefde bent om je huidige realiteit te draaien. Je bent een vrouw. Wat zoveel betekent als dat je het leven kunt schenken, niet alleen aan een kind maar ook waar het gaat om je bedrijf.

Vanuit de eigen verbinding kun je delen. En dan wel vanuit het idee van de kop en schotel. Alles wat in de kop gaat is voor jou en mag naar binnen en alles in de schotel is overvloed en kun je delen. Vind jouw weg naar die kraan, zodat je continu voeding hebt en weet hoe de volle kop voelt.

Heb jij het gevoel dat je meer vrouwelijke energie je bedrijf en leven in wil laten stromen?

Bij alles wat ik doe leid ik vrouwelijke onderneemsters naar hoe ze ondernemen in alignment met hun vrouwelijke energie. Voor de een zal de nadruk liggen op focus en structuur, voor de ander zal het veel meer gaan over in je lichaam aanwezig zijn. Onze levenskracht als vrouw zit in onze buik, niet in ons hoofd zoals we leerden. Hoe je deze beweging maakt en de diepere laag aan gaat spreken en naar buiten brengt via je bedrijf, is wat ik je leer.

Elke vrouw is anders, elke vraag is dat ook.

Voor we starten aan welke reis dan ook, hebben we altijd een (online) kennismakingsgesprek; dat is vrijblijvend en gratis.

Ben je benieuwd? Kies hier voor je gratis sessie.

Liefs!

Ontvang tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!Geplaatst in Coaching, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *