Sta jij in contact met je authentieke zelf? Ik deel tips met je!

Ken je dat gevoel dat alles in je en om je heen als vanzelf lijkt te gaan? Synchroniciteit en geluk hebben de handen ineen geslagen en jij bevindt je te midden van de magie.

Een geweldig gevoel! Alle puzzelstukjes vallen zachtjes in elkaar en alles lijkt speciaal voor jou mogelijk te zijn. Kleine obstakels verdwijnen als vanzelf. Alsof je meegaat op een golf, zoals de surfer zijn golf pakt en zich mee laat voeren. Vertrouwend op de leiding en de kracht van het zeewater en alles om hem heen.

De surfer houdt zich daarna niet krampachtig vast aan de golf die hem net mee nam. Hij neemt de volgende golf die zich onherroepelijk weer aandient. De vorige golf trekt zich weer terug, de grote open zee op, de eeuwigheid in.

Dat is precies wat wij mogen doen.

Stoppen met moeilijk doen en ons laten overspoelen door oneindige mogelijkheden. In vertrouwen. Laat je meenemen naar je eindeloze potentie. Wat je ziet is de golf, de ideale omstandigheden en de surfer. Alles werkt samen, ze zorgen voor de perfecte en continue flow. Die combinatie brengt de surfer naar dat machtige moment, steeds opnieuw.

De surfer voelt welke golf het is. Hij voelt het en pakt zijn moment.

In plaats van hetzelfde te doen als de surfer komen we vaak pas in actie als hier een noodzaak voor is. Een overlijden, een ziekte, iets extreems laat ons iets doen. Eerst moeten we de bodem van de put bereiken, een punt van pure wanhoop. Zodat we op zoek gaan naar hulp.

Eerdere tekens van ons lijf en überhaupt die het leven ons laat zien missen we namelijk vaak.

Werk dat niet lekker loopt. We grijpen ons vast aan het salaris en het ‘vaste contract’. Allemaal schijnzekerheid. In plaats van dat we kijken naar welke mogelijkheden er zijn, blijven we hangen en roesten we als het ware een beetje vast. We blijven zitten relaties die niet (meer) goed voor ons zijn. Of we doen wat anderen van ons verwachten. We houden onszelf allerlei illusies voor. De buurman heeft een nieuwe auto en hé dat wil ik ook! Je vriendin heeft geweldig leuke nieuwe kleding en dat wakkert iets in jou aan. Jij wilt ook zo stralen en zijn als zij.

Waar is jouw authentieke zelf gebleven? Hoe kom je en blijf je in contact met je essentie? Drie tips:

Vertrouw op die aller, allereerste ingeving!

We voelen iets, daarna neemt ons ego het over. Het ego wil je beschermen en kiest voor geluk op de korte termijn. Terwijl je lijf, je hart, het vaak beter voelt. Het gevoel blijft terug komen en jij vertelt je zelf keer op keer dat het niet kan. Dat je eerst nog die opleiding moet volgen, eerst nog zoveel geld nodig hebt of eerst nog een aantal kilo af wilt vallen. Zo werkt het niet. Je zult zien dat als je die sprong waagt, die leap of faith, dat ongekende mogelijkheden zich aandienen omdat jij een krachtige beslissing neemt!

Jij mag kiezen.

Keuzes. Je ziet ze als jij bereid bent om ze te zien! Verander je situatie of verander je mindset naar de situatie toe. Neem leiderschap over je leven en zeg af en toe f*uck it en loop door op je eigen pad. Niet iedereen hoeft het altijd met je eens te zijn. Sterker nog, dat hóeft niet! Wil je opgaan in de kudde of wil je excelleren? De keuze is altijd en volledig aan jou. Het mooiste is dat je telkens opnieuw kunt kiezen.

De bereidheid om altijd alles op te geven en opnieuw te beginnen.

En dat is een heftige. Elk succes, elke creatie is die golf. Een golf brengt je naar de top en neemt daarna weer af. Dat is de natuurlijke manier. Het momentum. De bereidheid om alles te weg te gooien en from scratch opnieuw te beginnen. Net als de surfer op zijn golf, zijn moment.

Jouw puzzel die steeds groter wordt. Jij legt de stukjes aan elkaar. Je bouwt verder zonder je vast te grijpen aan dat ene succes. You did it once, you can and will do it again!

Ben de verandering.
Dans in de regen…(bij wijze van)

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo werken we samen:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Essentie, Je ware zelf zijn, Verandering, Vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *