Hoe onbewust jezelf vertellen dat je niet alles kunt hebben, ook impact heeft

‘Je kunt niet alles hebben’.

Een oude overtuiging van iemand anders die een waarheid werd in mijn leven.

Het is de onzin die we onszelf net zo lang vertellen (of die ons verteld wordt) tot we het gaan geloven en adopteren als onze realiteit. Begrijp je, dat wanneer je dit soort uitspraken onbewust gelooft, er dan kan er ook niet anders bij ons komen dan dat wat deze overtuiging staaft?

Dat is hoe het werkt.

Ik ga deze keer nóg iets eerlijker – en persoonlijker – zijn. Want ik denk dat ik deze ‘je kunt niet alles hebben’ niet geloof maar wel koos, onbewust. Je kunt niet en gelukkig zijn in je werk en gelukkig in je relatie. Dat is wat ik mezelf heel zachtjes nog vertelde. Daarmee creëerde ik dit in mijn realiteit.

Ik zal je uitleggen hoe zich dit manifesteerde in mijn leven. En wat ik deed om dit om te buigen.

Doordat ik onbewust geloofde dat ik niet alles kon hebben maakte ik ook keuzes die dit diende als t ware. Nu ik single ben kreeg ik een poosje terug ineens berichtjes van mannen die duidelijk aangaven op zoek te zijn naar een vrouw terwijl ze nog een relatie hebben of nog niet helemaal uit elkaar waren.

Dat het zo vaak achter elkaar gebeurde maakte dat ik me afvroeg waarom dit er ineens was in mijn realiteit. De gebonden man die iets ernaast wil doen maar zich niet uitspreekt naar zijn partner, zodat ze samen kunnen groeien in hun relatie. Of de man die niet eerst de tijd neem om te verwerken. Ik kreeg hier dus de halve waarde gespiegeld omdat ik die overtuiging geloofde die niet van mij is.

Terwijl ik voel dat het niet klopt. Het is niet mijn waarheid en dus hoef ik er niets mee.

En toch vond een deel in mij het lastig om echt te gaan staan voor dat waar ik in geloof. Om me echt uit te spreken. Om te zeggen: er was een tijd waarin ik hier in mee ging, maar ik kies nu anders. Zodat ik niet alleen weet dat ik alles kan hebben maar dat mijn acties ook zijn afgestemd op wat ik wel wil.

Het is een oud verhaal wat ik niet meer kies. Ik ben me bewust van de overtuiging zodat ik deze kan helen én mezelf een ander verhaal kan vertellen.

Eentje waarin ik heel bewust kies dat ik wel alles kan hebben.

Stralende kinderen die gelukkig zijn en wie ik zelf van school kan halen. Mijn succesvolle onderneming. De gelukkige relatie. Een fijn thuis.
Ook een sociaal leven. Vakanties. En tijd voor sport en gezond eten.

Weet je waarom me dit inviel?

Ik moest terugdenken aan een gesprek met een vriendin die naar een gewichtsconsulente gaat. Ze wil namelijk iets afvallen. Deze consulente legde uit dat ze eerder weg ging van feestjes en de wijntjes liet staan, zodat ze het gewicht wat ze heeft kan handhaven.

Het mag gezegd: ze ziet er prachtig uit. Haar lijf dan. Aan haar gezicht zie ik dat ze doodongelukkig is. Weet je waarom? Omdat ze ergens iets laat liggen. Plezier. Kiezen dat plezier, eten én een mooi lijf hand in hand kunnen gaan. Het Echte Ware Geluk.

In dit specifieke geval is het gewicht is alleen een graadmeter. En jij mag kijken wat eronder zit. Bij de één is dit emotionele bagage, want nee, het komt echt niet altijd door wat je eet. Het is niet zwart-wit en iedereen is echt anders. Net als relaties.

We vertellen onszelf dat we niet hoeven te kiezen want een beetje afleiding, discipline of doorgaan op verstand op zijn tijd is niet erg, toch?

Maar laat me je dan het volgende vragen: wat kies je dan echt? Draagt wat je doet bij aan wat je écht wilt?

Ik kies ervoor dat ik alles heb. Dat ik hiervoor kies vraag van mij dat ik hiervoor het werk doe. Afstemmen, de volgende keuze maken als dit nodig is en me next level uitspreken. Het energie werk doen zodat ik deze onzin bij voorbaat niet heb. Weten dat er tests komen die me zullen vragen: ben je zeker, Maike?

Misschien herken je dit. En kijk je liever weg. Allebei is oké. Misschien ben jij net als ik en ben je bereid om je processen vol in het gezicht aan te kijken en aan te gaan. Voel jij een ‘ JA!’ en kun je wat hulp gebruiken bij je volgende stap?

Dit soort blokkades los je namelijk niet op dezelfde manier op zoals ze zijn ontstaan.

1. Wil je gelijk aan de slag? Klik hier voor mijn gratis cursus Tune into your Intuition. Je krijgt drie weken lang 6 mails met tools en opdrachten.

2. Je eigen leven vormgeven op een manier die volledig past bij jou. Het is wat veel mannen en vrouwen willen. Ik heb vanaf nu plekken vrij voor coachingtrajecten van 4 maanden. Binnenkort ga ik hier meer over delen, voel jij dat dit perfect past of wil je meer informatie? Stuur me dan een bericht.

3. Ben je op zoek naar inspiratie; volg me op LinkedIn, Instagram, Facebook of Youtube.

Geplaatst in Anders denken, Geen categorie, Gezond Egoïsme, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Spiegelgedrag en gezin, Van hoofd naar hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *