Krachtig Leiderschap

Dat dunne lijntje tussen gevoel en verstand, hoe laat je het meeveren met jou?

‘Het lijntje is heel dun’, zei hij. Met dat lijntje bedoelde hij de balans tussen verstand en gevoel. Ik zei hem dat hij meer mag voelen wat zijn lijf nodig heeft terwijl hij vindt dat hij zonder zijn verstand niet zou staan waar hij nu staat. Los van wat wel of niet waar is kun je kijken of een andere aanpak je nóg verder kan brengen.

Je verstand staat in dienst van je gevoel en niet andersom.

En dat is precies waar we af en toe de boot missen. We weten het wel maar al die mitsen en maren nemen toch weer heel snel de overhand. Hoe is dat bij jou? Luister jij naar je gevoel en ga je mee in de ritmes die je lijf je ook laat zien of denk je: ik moet sporten, ik moet werken, ik moet alles kunnen doen wat ik wil en vooral dóór blijven gaan!

Ik ken ze allemaal en ik heb ze ook allemaal gezegd, gedaan en gedacht.

Vanuit je verstand kun je prima verandering aanbrengen en bijvoorbeeld je tijd anders of effectiever indelen en dat gaat je ook zeker helpen. Dat is immers hoe we het doen binnen bedrijven. De organisatie over een andere boeg gooien. En sure, dat werkt, als je je daar aan houdt. Nadeel is dat die structuren zijn bedacht en alsnog volledig voorbij gaan aan wat je echt nodig hebt voor je persoonlijke groei.

Naast je tijd efficiënter indelen is er nóg meer wat je kunt doen.

Namelijk kijken naar welke mogelijkheden je nu hebt – ofwel de grenzen die je jezelf oplegt – maar dan wél kiezen vanuit de grotere energie die je al bent. Niet alleen zeggen dat je het anders wil doen maar ook de actie nemen. Je eigen grenzen in acht nemen en bewaken en verantwoordelijkheden daar laten waar ze horen of bekijken of je daar kunt schuiven.

Het mooie en soms ook vervelende is dat ik zie aan iemand wat hij of zij kan. Het grotere plaatje, iemands doel, je potentie. Ik voel dat, ik weet het. Ik zie het voor me, ik weet wat de bedoeling is voor iemand. Ook bij de mensen die dicht bij me staan. Die vaak nog niet zover zijn, die nog vastzitten in zekerheid. Zo was ik zelf immers ook en deels ben ik dat nog. Die oude structuur van tekort en angst die het op momenten even overneemt.

Hoe weet je nu of je vanuit je huidige mogelijkheden kiest vanuit een tekort of vanuit die grotere energie die je al hebt en bent?

Begin eens met een paar dagen doen waar je écht zin in hebt. Dat is immers de energie die je wilt. Licht en vrolijk, veel lachen. Volg je gevoel en laat je niet tegen houden door je omgeving. Ga gewoon, zet stappen en halverwege kom je elkaar wel weer tegen. Geef aan wat je nodig hebt.

Soms moet je even uit de structuur durven stappen die je (samen) creëerde omdat iets niet of even niet werkt.

En dat is oké. De weerstand die je hier krijgt is de angst van anderen en daar mag je aan voorbij. Niet vanuit een harde of boze energie maar echt vanuit jou, vanuit de grenzen die je zelf in acht neemt. Het is aan de ander om te bepalen of ze mee kunnen met jou en niet andersom.

Maak jezelf eens belangrijker dan de mensen om je heen. Dat hoeft niet altijd gemakkelijk te zijn, het mag best even botsen. En dat kan ook zonder elkaar te kwetsen.

De verstoring tussen verstand en gevoel, eigenlijk is het niet meer dan een kras op de plaat. Zodra het wringt weet je dat je het anders mag doen. En niet 100% op basis vanuit verstand en vanuit die 1001 dingen die moeten. Dit vraagt een andere aanpak. We zijn geneigd om het effect van ongelukken of tegenslagen te negeren en uit de weg te gaan. Om er aan voorbij te gaan en onze weg terug te vechten naar hoe het was. Terwijl je ze ook kunt zien als een aanwijzing.

Gebruik het eigenwijze, je discipline en kracht eens op een andere manier.

Het is de bedoeling dat je hier zelf uit de weerstand stapt, het verzet staakt en in je kracht gaat staan.
Het vraagt niet dat je opgeeft of je ergens bij neerlegt. Het vraagt andere actie vanuit plezier. Kijk eens naar wat je kinderen je laten zien. Wat bewonder je aan hen en wat je kun je overnemen of toelaten?

Ooit zei iemand: ‘aan alle leuke dingen komt een eind’. Het is maar net wat je jezelf vertelt. Na leuke dingen kan nog iets leukers of beters komen. Je moet je er alleen voor durven open te stellen. Als je blijft doen wat je deed, is morgen zoals vandaag was. Durf te dromen.

Is het tijd om je droom concreet te maken? 2 opties om snel te starten:

1. Doe jezelf een BreakOut sessie cadeau. Ik werk op basis van opstellingen, healing en visualisaties. Een opstelling kun je zien als een zielsverhaal. Ik help je om deze boodschap helder te krijgen en te vertalen naar praktische acties die je gelijk toe kunt passen.

2. Personal coaching; jouw ideale leven is meer dan een verlangen. Mail me vrijblijvend voor meer informatie.

Ik help bewuste ouders en professionals die werken met kinderen om helder te krijgen waar hun kracht ligt en waar ze ten diepste naar verlangen. We bekijken niet alleen jouw wensen en verlangens maar kijken ook naar je kind; je kind leidt je naar je grootste potentieel. Zodat jij vol kracht gaat staan voor wie je bent. Voor meer eigenheid en impact. www.maikemaessen.nl

Geplaatst in Afstemmen, Essentie, Leiderschap, Spiegelgedrag en gezin, Verandering, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *