Dat dunne lijntje tussen gevoel en verstand, zo laat je het meeveren met jou.

‘Het lijntje is heel dun’, zei ze. Met dat lijntje bedoelde zij de balans tussen verstand en gevoel. Ik zei haar dat ze meer mag voelen wat haar lijf nodig heeft terwijl ze vindt dat zij zonder zijn verstand niet zou staan waar ze nu staat. Los van wat wel of niet waar is kun je kijken of een andere, open aanpak je nóg verder kan brengen.

Je verstand staat in dienst van je gevoel en niet andersom. Ken je jouw Human Design toevallig? Dan weet je dat niemand – geen enkel type – keuzes maakt vanuit de ratio.

Dat is precies waar we af en toe de boot missen. Het denken neemt toch weer heel snel de overhand. Hoe is dat bij jou? Luister jij naar je gevoel en ga je mee in de ritmes die je lijf je ook laat zien of denk je: ik moet dit, ik moet werken, ik moet alles kunnen doen wat ik wil en vooral dóór blijven gaan!

Ik ken ze allemaal en ik heb ze ook allemaal gezegd, gedaan en gedacht.

Vanuit je verstand kun je prima verandering aanbrengen en bijvoorbeeld je tijd anders of effectiever indelen en dat gaat je ook zeker helpen.  Nadeel is dat die structuren zijn bedacht en alsnog volledig voorbij gaan aan wat je echt nodig hebt voor je persoonlijke groei.

Naast je tijd efficiënter indelen is er nóg meer wat je kunt doen.

Namelijk kijken naar welke mogelijkheden je nu hebt – ofwel de grenzen die je jezelf oplegt – maar dan wél kiezen vanuit de hogere energie die je al bent. Niet alleen zeggen dat je het anders wil doen maar ook de actie nemen. Je eigen grenzen in acht nemen en bewaken en verantwoordelijkheden daar laten waar ze horen.

Het mooie en soms ook vervelende is dat ik zie aan iemand wat zij kan, haar ware potentieel. Het grotere plaatje, iemands doel, je potentie. Ik voel dat, ik weet het. Ik zie het voor me, ik weet wat de bedoeling is voor iemand. Ook bij de mensen die dicht bij me staan. Die vaak nog niet zover zijn, die nog vastzitten in zekerheid. Zo was ik zelf immers ook. Die oude structuur van tekort en angst die het op momenten even van je overneemt.

Hoe weet je nu of je vanuit je huidige mogelijkheden kiest, vanuit een tekort of vanuit die grotere energie die je al hebt en bent?

Begin eens met een paar dagen observeren wanneer je kiest voor wat jij wil en wanneer je toegeeft? Volg je gevoel wat vaker en laat je niet tegen houden door je omgeving. Ga gewoon, zet stappen en halverwege kom je elkaar wel weer tegen. Geef aan wat je nodig hebt.

Soms moet je even uit de structuur durven stappen die je (samen) creëerde omdat iets niet of even niet werkt.

En dat is oké. De weerstand die je hier krijgt is de angst van anderen en daar mag je aan voorbij. Niet vanuit een harde of boze energie maar echt vanuit jou, vanuit de grenzen die je zelf in acht neemt. Het is aan de ander om te bepalen of ze mee kunnen met jou en niet andersom.

Maak jezelf wat vaker belangrijker dan de mensen om je heen. Dat hoeft niet altijd gemakkelijk te zijn, het mag best even botsen. En dat kan ook zonder elkaar te kwetsen.

De verstoring tussen verstand en gevoel, eigenlijk is het niet meer dan een kras op de plaat. Zodra het wringt weet je dat je het anders mag doen. En niet 100% op basis vanuit verstand en vanuit die 1001 dingen die moeten. Dit vraagt een andere aanpak. We zijn geneigd om het effect van ongelukken of tegenslagen te negeren en uit de weg te gaan. Om er aan voorbij te gaan en onze weg terug te vechten naar hoe het was. Terwijl je ze ook kunt zien als een aanwijzing.

Gebruik het eigenwijze, je discipline en kracht eens op een andere manier.

Het is de bedoeling dat je hier zelf uit de weerstand stapt, het verzet staakt en in je kracht gaat staan.
Het vraagt niet dat je opgeeft of je ergens bij neerlegt. Het vraagt andere actie vanuit plezier. Kijk eens naar wat je kinderen je laten zien. Wat bewonder je aan hen en wat je kun je overnemen of toelaten?

Ooit zei iemand: ‘aan alle leuke dingen komt een eind’. Het is maar net wat je jezelf vertelt. Na leuke dingen kan nog iets leukers of beters komen. Je moet je er alleen voor durven open te stellen. Als je blijft doen wat je deed, is morgen zoals vandaag was. Durf te dromen.

Alles is er voor jou.

Ben je klaar voor meer?

Dit zijn de opties:
Gratis meditatie de Drempel.
Business Intensive; deep-dive van 2,5 uur.
1:1 verdiepingstraject van 3 maanden.

Voor we starten maken we eerst kennis, dat kan online via Zoom of offline. Dit gesprek is altijd vrijblijvend.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Afstemmen, Essentie, Leiderschap, Spiegelgedrag en gezin, Verandering, Vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *