Over het cadeau in de vreemde verpakking

‘Wat kan ik dan doen om meer geld te ontvangen?’ vroeg ik. ‘Geld zien als energie,’ antwoordde ze ‘en speel ermee.’ Heb je dat ook wel eens, dat iets wat iemand lang geleden tegen je zei nu bij je terugkomt? Dat je het als het ware nu pas écht hoort omdat je het nu pas begrijpt? Dit antwoord kreeg ik 2 jaar geleden, ik ben het nooit vergeten, maar hoe ik het moest toepassen wist ik ook niet.

Dit is dus wat ik nu ervaar en waarom die boete waar ik eerder over schreef eigenlijk het mooiste was wat me kon overkomen. Nouja laat ik niet gelijk overdrijven, maar ik kan nu wel de bijdrage zien en erkennen. Ik kies voor een liefdesverhouding met geld. Vanaf nu, dit moment.

Klinkt dat een beetje gek? Ik zal het uitleggen.

Ik kom uit een gezin waar geld altijd een rol speelde. Mijn vader is van de hardwerkende, gedisciplineerde generatie mannen die zelf zijn vermogen opbouwde door verstandig met geld om te gaan. En ik moet zeggen dat hij dit zeer succesvol deed. Ondanks dat zijn discipline soms de overhand nam, heeft hij het toch maar mooi gedaan. Mijn moeder is naarmate ze ouder werd meer van het ‘geld mag rollen’ principe. Ik hoef vast niet uit te leggen dat dit soms botst.

Ik heb die discipline overgenomen van mijn vader.

Hard werken en ergens je schouders onder zetten en er voor gaan. Het sparen heb ik ook van huis uit meegekregen en het heeft me een hoop gebracht. Nu merk ik echter dat ik het anders mag gaan doen. Nu ik me verder ontwikkel, een ander bewustzijn heb en mijn eigen realiteit vorm, merk ik dat mijn verhouding met geld ook anders mag.

Altijd had ik een excel file. In dat file staat exact wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Spaargeld doe ik in potjes. Zo heb ik bijvoorbeeld een potje om de makelaar te betalen zodra het huis is verkocht. Dit brengt me meteen op mijn punt, de blokkade waar ik tegenaan liep. ‘Je kunt geen geld uitgeven wat je niet hebt’. Ik zei mezelf namelijk ‘ik heb daar geen geld voor’ als ik bijvoorbeeld een ander verzoek kreeg. Door dat te zeggen creëer ik er niet alleen meer van (het niet hebben in dit geval) maar ook blokkeer ik de geldstroom. Want ik zet het energetisch gezien vast.

Deze boete nodigde me uit om te groeien.

Het heeft me doen besluiten om het ‘gereserveerde’ geld los te laten. En om alles wat ik heb gepland wat geld kost nog een keer door te nemen. Alles wat niet meer afgestemd voelde – voor mij houd dit simpelweg in dat dit voor mij zwaar / niet goed voelt – heb ik afgezegd. Iets wat ik normaal nooit zou doen, want afspraak is afspraak. Bij het opzeggen van de afspraak die vaak eenzijdig was hoor, alleen vanuit mij, ervoer ik gelijk ruimte. En opluchting.

Die boete heb ik gelijk in zijn geheel voldaan. Omdat ik er voor wilde kiezen om de energie er op de juiste manier in te stoppen en niet erin te blijven hangen. Om me niet nog langer af te vragen hóe ik dit ging doen, maar het gewoon deed. Vanuit het vertrouwen dat het voor mij belangrijk is dat zowel energie als geld vrij kunnen stromen.

Zit jij nog steeds verstrikt in allerlei dingen?

In alles wat moet? In wat je van huis uit mee kreeg? Ik heb de discipline om altijd door te gaan terug gegeven aan mijn opa, de vader van mijn vader. Dit doe ik met behulp van een opstelling. Ik creëer een energieveld dat het mogelijk maakt dit te doen. Op deze manier kan ik mega shifts maken in korte tijd op een heel eenvoudige manier. Ik hoef hier geen jaren voor in therapie, ik kan dit zo naar boven halen en teruggeven.

Tijdens het doen van deze opstellingen met klanten merkte ik dat ik meer voelde. Dat ik letterlijk in mijn lijf voel wat de ander voelt. Energie blokkades en wat deze betekenen, en hoe je deze dus kunt opheffen. Door aanrakingen ga ik hier nog een stap verder mee en hef ik blokkades in je lijf op.

Zodat mijn klant erna de mogelijkheden kan zien en zelf voelen, in plaats van wat niet mogelijk is. Op deze manier maak je ruimte voor jouw verlangens. Zo komen ze én naar boven en weet je ook welke acties je neemt die je dichterbij dat verlangen brengen.

Je verlangen zit altijd in jou.

In mijn vorige blog stond een makkelijke oefening. Je kunt dit verlangen naar boven halen. Het zit in jou, en nu je dit weet, wat kun je dan nu kiezen of uitnodigen om er meer van te ontvangen in je leven?

Alle beslissingen door de dag heen brengen je of dichter bij of verder bij je verlangen vandaan. Als elk besluit je dichter bij je doel kan brengen, wat kies je dan?

Pak eens een vel papier, vouw deze over de korte zijde in drie delen. Schrijf nu eens vijf dingen op, die je eigenlijk niet meer wilt doen en toch nog doet. Zet ze onder elkaar aan de linkerkant. Daarna streep je er één door en schrijf je ernaast, in het midden van het vel, wat je vanaf nu wel wil gaat doen. Schrijf ze ook op als ‘ik kies vanaf nu voor…’. En als laatste schrijf je helemaal rechts welke actie er nu vandaag nodig is van jou om vandaar te starten en ga dit doen.

Dit zijn de acties die horen bij de persoon die jij wilt zijn, de nieuwe jij.

De tijd van uitstellen is klaar. De tijd van excuses verzinnen ook.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo werken we samen:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Geen categorie.

Eén reactie

  1. Pingback: Wat jij kunt leren van de kortsluiting in mijn accu over het slot op jouw potentieel ⋆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *