Hoe werkt het universum

Hoe begin je een gesprek met het universum? Hint: het gaat vooral over je gevoel.

Dear Universe. Zullen we vriendjes worden? Elkaar helpen. Quid pro quo. You do something for me, I do something for you en jij mag beginnen. Al weet ik natuurlijk dat het zo niet werkt – die afwachtende houding.

Dus ik begin.

Door volledig vanuit afstemming en gevoel te leven, delen en inspireren. Terwijl ik niet alleen ben, maar kinderen op de wereld heb gezet. Dus dat is een gratis extra level. Hoewel dat eigenlijk ook niet klopt hè. Want het maakt het juist makkelijker áls je maar uit het verzet gaat. Ze laten zien wat ze nodig hebben en vaak is dat 1 op 1 toepasbaar op jezelf.

Ze vragen enorm veel liefde en knuffels op het moment. Echt contact, hoe mooi.

Maar goed, vriendjes dus. Waarom ik dat vraag? Soms, heel soms en niet eens rond mijn PMS denk ik: WAT willen jullie nu? Of jij, source, bron, free spirit.

Hoor ik mijn innerlijke wijsheid of zit er toch nog een klein beetje ego bij? Ik krijg de tekens. Continu. Groot en klein. Hoe meer ik wil zien, hoe meer ik zie, hoe meer het er is.

Alles komt uit dezelfde bron. Jij en ik ook. Toch doen we allemaal verschillende dingen. En…let’s face it, sommigen doen niks. Die zitten hun waardevolle tijd te verkl*ten. Je leven is geen generale repetitie, you know. Ik doe het wel; ik voel en ik kies. Al even. En het zal vast mijn ego zijn wat nu spreekt, dus sorry, maar echt party people, hoe moet ik vragen om wat ik wil? Hoe herstel ik die lijn van ‘vraag en het wordt je gegeven?’

Laat het tijd-concept los.

Ik hoor cliënten wel eens vragen om: ik wil deze week of maand dit of dat. Terwijl er alleen nu is, dit moment. Nu neem nu de acties die je morgen het resultaat brengen. Vanuit vertrouwen neem je actie. Want tijd is lineair en jij en ik zijn dat niet. We zijn cyclisch of meer vloeibaar. Althans dat mogen we meer zijn.

Laat de tijd los en focus op het gevoel. Hoe wil ik me voelen? Relaxt over alle overvloed die er al is en over mezelf. Het idee hebben dat ik mijn kinderen alles kan geven. Dus ook een chille mama. ‘Mama gaan we weer naar die vakantie deze zomer?’ Ik zei ja. Elke dag uit eten. Hun gezicht bij de chocolade fontein. Onbetaalbaar. Elke avond de zon in de zee zien zakken. Alles is leuk met ze. Ik wil mijn kinderen die herinnering mee even. Niet alleen de lachende en afstemmende moeder die er altijd is maar ook dit soort ervaringen. Ook de avonden op het strand, zoekend naar vissen tussen de rotsen. Zorgeloos genieten. En let wel: niet alleen op vakantie.

Je hebt me laten proeven van dit leven, universum.

Mijn leven vol vrijheid, vol met mij. Aan hoe ik meer loner blijk dan ik dacht. Meer ruimte nodig heb en nog te veel sociaal aangepast. Te makkelijk zeg ik wat de ander horen wil. Omdat ik het aanvoel. Zelfliefde to the max. Soms is het schijt hebben aan de ander. In extreme gevallen zelfs aan jezelf.

Toch. Zelfliefde. Ik heb mij lief. Nog niet zo oneindig als ik kan maar we doen het heel goed. Elke dag beter. Ik ga voor de ultieme vrijheid. In zijn, in doen, in spreken en in voelen. Waar het me brengt? Ik weet het niet, maar ik ga all-in, dat ben ik al. Wat is onze volgende stap? Als united universal energies. Die alles kunnen kiezen want we zijn 1. Only of we chose to see it.

Ik kies, ik geef vorm. Next level. Met plezier, liefde en joy die door mijn aderen stroomt, net als het leven.

Let’s do this. Alsof we 1 zijn. Dat waren we al hè. Alleen zie ik het nu pas echt. As above, so below. Wat in mij zit, zit buiten mij en vice versa.

Wat vraagt mijn aandacht nu? Breathe. In en uit. Er volledig zijn voor mijn kinderen. Hen zien. Hen laten zien dat alles oké is. Dat ze alles kunnen. Dat schoolprestaties nice to have zijn maar geen must voor een fulfilling en succesvol leven. Dat als je iets verlangt, je hiervoor moet gaan op jouw manier, niet de aangepaste of aangeleerde manier.

Elke dag. Niet alleen als het je heel hoog zit. Commitment, verbinding en verdieping is een reis. In mij en buiten mij. Elke stap telt. Elke gedachte doet mee.

Voorleven. Als je alles wilt moet je alles geven. Zolang de energie erin zit, is het oké. Zodra de energie eruit is, mag het gaan. Dat is mijn vrijheid, mijn leven. Wat ik voorleef, wat ik meegeef. Mijn commitment. Aan jou. Wat is de jouwe aan mij?

Ik vraag niet om een lichtpunt. Ik vraag om een baken. Van licht. Ik geef alles, ik vraag alles.

Ontvang elke zondag tips en inspiratie die je helpen jezelf te empoweren. Het is gratis!Geplaatst in Afstemmen, Anders denken, Uitbreken, Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *