Relaties en relatie-dynamieken; we hebben er vrijwel continu mee te maken. In je bedrijf en in je privéleven.
Als vrouw ben je altijd in verbinding of in relatie met alles om je heen. Dat is wat je doet; zowel bewust als onbewust. Nergens groei je zo hard als in een liefdesrelatie; wist je dat?
En: nergens laten we zoveel liggen als in de relatie met onszelf en intimiteit met onszelf.
Waar we toe neigen is om de toewijding aan onszelf te vergeten of naar achter te plaatsen. Dat voorbeeld hebben we veelal gekregen van onze eigen ouders en de dynamiek in hun relatie. Vaak hadden we een moeder die zichzelf verliet (dat zij, wat ze nodig had, minder belangrijk maakte dan wat anderen om haar nodig hebben van haar) voor de vader of kinderen.
In relatie met onze eigen ouders, leerden wij onbewust om hetzelfde te doen naar ons innerlijk meisje.
Wat als je leert om anders te kijken naar jezelf binnen relaties? Om te voelen welke impact jouw energie heeft op de ander? Zodat je kunt zien welke uitnodiging er ligt en wat jij nodig hebt.
Op die manier ga je zorgen dat je bij jezelf kan blijven; vanuit de toewijding aan jezelf. Je gaat jezelf leren voelen in relatie tot de ander.
Bewust of onbewust leggen we namelijk vaak de schuld bij de ander neer. Een voorbeeld hiervan is een partner die niet emotioneel beschikbaar is. Maar ben je – als je heel eerlijk bent – beschikbaar voor jezelf en je emoties? Kun je jezelf dragen in wat je voelt of verlang je van de ander dat hij of zij jou als ware toestemming geeft om te voelen wat je voelt.
Het gaat erom dat je bewust wordt vanuit welke energie in jou, je iets deelt en wat je wil of hoopt te krijgen van de ander. Vaak mag je een nieuwe beweging naar binnen leren maken.
Het is daar waar je verbinding met jezelf is. Veel vrouwen leven in het hoofd – de ratio – omdat het lijf en het voelen geen veilige plek is. Waardoor er ook geen verbinding is met wat wel en niet goed is voor je.
Wat in mij wil gezien en gehoord worden en waarom? Het zijn de vraagstukken die inzicht geven in je beweegredenen maar ook inzicht in waar je vandaan komt als het ware en hoe dat is ontstaan.
Wat mag je helen, wat mag je omarmen of juist integreren in je leven zoals het nu is?
En weet je, in de eerste boosheid of verdriet doe je dit wel; de schuld naar buiten richten of naar binnen. Dat hoort ook bij het verwerken dus maak jezelf daar niet fout om (en de ander ook niet).
Ben je alleen bewust dat schuld – net als schaamte – naar binnen slaan. Dat het licht in je hart dooft, het verwarmt jezelf niet meer waardoor je ook minder te geven hebt.
Daarom zijn zelfreflectie en toewijding aan jezelf zo waardevol. Zodat je leert de stap naar zelfleiderschap te maken, maar ook principes als eigenwaarde en zelfliefde vergroot en inzet.
Door de verbinding naar binnen te maken leer je alle ruimte te geven aan je mannelijke en vrouwelijk energie. Een heel mooi en waardevol proces; je kent jezelf erna niet meer terug en het is ook het mooiste wat je mee kunt geven aan je kind(eren).
Je leert je te verbinden met jezelf, om te zijn, te voelen, te connecten.
Vanuit die staat van zijn ga je op een heel andere manier de verbinding aan met de ander. Je kent je eigen energie en gevoelsverlangens beter. Je voelt de impact van jouw energie op de ander en wat de energie van de ander doet met jou; en waar je de ander neigt te dragen. Dat is de plek waar je alleen geeft en niet neemt.
Denk maar aan de vrouw die binnen een relatie vermoeider raakt. Hier worden vaak grapjes over gemaakt, toch denk ik dat hier veel meer schuil achter gaat. Er zit zoveel meer wijsheid in ons lichaam dan we ons gewaar zijn. Je fysieke en energetische lichaam past zich aan om de ander er te kunnen laten zijn door je energie daar te laten zijn, in plaats van bij jezelf. Hierdoor maak je je eigen kracht en verlangens (onbewust) kleiner.
Wil jij leren om te krijgen wat je verlangt door je vrouwelijke energie en bewustzijn te belichamen?
Stuur me een mail (info@maikemaessen.nl) om vrijblijvend kennis te maken. Dat kan gewoon online maar ook live.
Ik vertel je graag welke mogelijkheden ik voor jou zie. Wil je eerst wat meer lezen? Klik dan hier.