Gaat het niet zoals je graag zou willen? Lees dan echt het verhaal van deze moeder!

Rust, reinheid en regelmaat. De welbekende drie R’en. Het grootbrengen van je kind gaat al lang niet meer alleen over de drie R’en of over consequent zijn. Helemaal nu er steeds meer één ouder gezinnen zijn. Uit ervaring weet ik: als vader of moeder alleen vervul je een dubbelrol. Eentje waarin je je soms maximaal uitgedaagd kunt voelen. Want je wilt het vooral goed doen; voor je kind(eren) en ook voor jezelf.

Dat dit een hele struggle kan zijn ervoer mijn klant ook. Met haar goedkeuring deel ik een stuk van haar proces met je. Omdat ik weet dat meer ouders zich hierin zullen herkennen. Al is het maar om te weten: je bent niet alleen.

Pas geleden ontving ik namelijk een prachtige e-mail van deze vrouw. Ze startte eerder dit jaar met het intensieve traject waarin ik haar begeleid in haar transformatie. Ze sloot in de mail een foto bij van zichzelf en haar kind nu en een van haar en haar kind een paar maanden geleden.

Of ik het verschil ook zo goed kon zien, vroeg ze. Het is alsof ik een totaal andere vrouw en kind zie. Als ik haar nu spreek, klinkt zo anders. Zo veel zachter. Naar zichzelf, naar haar kind. Ik voel en zie vooral de liefde tussen beiden.

Intens ontroerend en zo krachtig tegelijk.

Ze kwam destijds met 2 vragen: ‘wat is er met mijn kind aan de hand’ – ze was bekend met het spiegelgedrag. Toch was het lastig om te zien wat er nu echt nodig was. En: ‘wat kan ik zelf doen wat het beter maakt voor mij en mijn kind’? Zodat we samen gelukkiger zijn.

De sessies die we samen deden stonden in het teken van het opnieuw bepalen van haar plek en de ruimte die ze mag innemen.

Van jongs af aan voelde ze aan wat er speelde bij anderen. Van jongs af aan werd dit ontkend door de mensen om haar heen. Op wie ze vertrouwde. Op wie ze moest vertrouwen als jong meisje.

Ze had zichzelf en haar eigen behoeften onbewust zo naar achteren geplaatst; dit vroeg echt om aandacht, liefde en tijd. Samen haalden we naar voren wat er gezien mocht worden. Een intens proces. Er waren momenten bij dat ze boos was, op mij, op zichzelf en zelfs op haar kind. Naarmate onze reis vorderen kreeg ik steeds vaker fijne berichten tussendoor.

Het belang van zelfliefde wordt vaak onderschat. De invloed ervan ook.

Als je dit niet voorgeleefd hebt gekregen is het op latere leeftijd lastig om jezelf dit te geven. Mijn klant heeft zichzelf vanaf het allereerste begin minder belangrijk gemaakt. Onbewust richtte ze zich op de ‘needs’ van anderen. Een patroon wat ze in haar volwassen heeft doorgezet.

Waar ze heel ver mee is gekomen. Tot ze moeder werd.

Al tijdens de zwangerschap ervoer ze hevige bekkenklachten. Je bekken is je basis, je fundament, misschien weet je dat al wel. Haar kind spiegelde haar heel heftig dat ze meer liefde voor zichzelf mocht toelaten. Er was geen ontkomen aan zo leek het wel.

Zij voelde zich ontzettend schuldig en vol onmacht als ze weer een uitbarsting had gehad naar haar kind omdat ze het gewoon niet vol hield. Ze begreep niet hoe hun kind zo anders kon zijn bij haar ex-partner. Haar ouders wilden niet oppassen omdat haar kind ontzettend confronterend was naar hun. Hun kleinkind herinnerde hen onbewust aan hun eigen strijd. Ze was volledig op zichzelf gericht.

De vragen die we samen onderzochten waren: wat wil je echt? Wat heb je hiervoor nodig? Welke keuzes maak je vanuit zelfliefde? Het is alsof je heel nieuw deel van jezelf leert kennen. Niet alleen de ontmoeting maar ook het omarmen. Het toelaten. Hoe deel je vanuit deze persoon en welke plek krijgt je kwetsbaarheid?

Allemaal principes die zij niet had geleerd en waartoe haar kind haar uitnodigde om ze alsnog te leren.

In mijn coaching praktijk is het claimen van je plek en kiezen voor jezelf een groot thema. Vanuit dat maak je kennis met je authentieke zelfexpressie. Hoe dichter je bij jezelf kunt blijven, hoe gemakkelijk je jezelf kunt faciliteren in wat je nodig hebt. Je leert los te laten, te delen vanuit jou…noem het maar op, het hoort er allemaal bij. Ze leeft het nu voor aan haar kind. Ze neemt niet langer genoegen met minder.

Deze moeder stond continu aan voor iedereen; nu neemt ze actie vanuit eigenwaarde. Mijn klant is namelijk ook zelfstandig ondernemer en had er veel bij te winnen. Vier maanden werkten we intensief samen.

Van een kind dat niet ging slapen, heel veel wakker was, andere kinderen pijn deed en niet leek te luisteren praat ik nu met een moeder die geniet van haar kind en meer rust ervaart. Ze was aan het einde van ‘haar’ week met kind namelijk uitgeput. Dat is allemaal verleden tijd.

Ze heeft zoveel gewonnen. Zowel privé en professioneel; het werkt allemaal in elkaar door en het versterkt elkaar. 

Voel jij je niet zoals je je wilt voelen? De uitnodiging of vraag die dit gevoel stelt aan jou is eigenlijk: wat ga je hiermee doen? Wil je graag in beweging komen naar een leven met voldoening, een gelukkig gezinssysteem en evenwicht?

Dit is waar ik je graag bij help. Ik weet hoe het voelt, uit eigen ervaring ken ik het hooghouden van alle ballen, het voelen alsof het alleen aan jou ligt. Uit diezelfde ervaring weet ik dat het anders kan. En die eerste stappen voelen spannend maar je hoeft het niet alleen te doen.

Vraag een 1-op-1 sessie met mij aan.

Op Instagram deelde ik deze week de één op één sessie. Ik heb nog 2 plekken vrij: op zaterdag 10 november en vrijdag 16 november van 13.30 tot 16.30. Een individuele coaching sessie waarin je leert hoe je voor jezelf en je gezin het verschilt kunt leren maken. We hebben allemaal geleerd hoe we voor de ander zorgen, maar die zelfzorg blijft een lastige. Hoe kun je er zijn voor jezelf zodat je de allerleukste ouder bent voor je kinderen? Mét energie.

Je kinderen laten je door middel van hun gedrag zien waar jij mag bijsturen. Met kleine aanpassingen en oefeningen maak je al heel veel verschil. Uit ervaring weet ik dat je dit alles gaat brengen.

Goed voor jou om te weten is dat we in deze sessie onder andere een intuïtieve systemische opstelling doen. Samen onderzoeken we wat er geheeld mag worden en welke acties je neemt vanaf deze plek op het gebied van zelfzorg bijvoorbeeld. Je krijgt nieuwe invalshoeken mee die je richting geven, plus tools en handvatten waar je thuis mee verder kunt. Dit aanbod staat niet op mijn website. Als je voelt dat dit voor jou is, stuur me dan een e-mail (info@maikemaessen.nl). Je investering is € 197 incl. en de locatie is mijn praktijk in Venray.

Ken je iemand voor wie dit interessant is? Voel je vrij om deze informatie door te sturen..

Wil je elke week mijn nieuwsbrief ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van acties? Meld je hieronder aan:Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *