Zelfleiderschap: want je verlangen waarmaken is geen kwestie van geluk.

Open je voor de kracht van je vrouwelijk zelfleiderschap en daarmee je eigen magic zone.

Er was een moment waarop ik niet alleen wíst dat ik er meer wilde zijn voor mijn kinderen maar dit ook vóelde. Jarenlang had ik het goedgepraat voor mezelf dat ik fulltime werkte. Ik had het geld toch nodig, mijn baan was toch leuk?

En waren we niet door diezelfde baan zo fijn samen op vakantie geweest? Herkenbaar? Lees dan snel verder.

Laat ik je eerst even mee terug nemen naar dat moment. Dat was toen ik – volledig uitgeblust – op de bank in slaap was gevallen. Heel even maar, ik schrok wakker en er was niemand meer in huis. Een kort moment wist ik niet waar mijn kinderen waren.

Ook al hadden ze niet meer de leeftijd dat ze in 7 sloten tegelijk zouden lopen, ik voelde me wel enorm tekortschieten. Ik wist..zo kan ik niet door.

Maarja, als single moeder…wat doe je dan en waar begin je?

Ik had ondertussen kristalhelder wat ik wilde. Dat verlangen werd alleen maar sterker naarmate ik meer vrouwen begeleidde om zelfleiderschap te nemen over hun leven en onderneming.

Ik ken het gevoel. De spagaat, tussen je baan in loondienst en waar je hart ligt. De tweestrijd tussen je hart (wat later een lager buikgevoel wordt) en je hoofd. En niet te vergeten de mensen om je heen; de groep die je moedig vindt en de groep die denkt dat je knetter bent.

Ik zie ditzelfde beeld trouwens bij steeds meer vrouwen; hun verlangen als iets wat je erbij doet. Wat anderen ‘je bedrijfje’ noemen…(en jij nu lacht terwijl je ook met je ogen wilt rollen want deze herken je.)

Voor mezelf wist ik: ik wilde niet meer op mijn werk de tijd in de gaten moeten houden; zolang mogelijk blijven en vervolgens plankgas naar huis om met een niet altijd even strakke parkeer manoeuvre tóch op tijd op school te zijn.

Aan het eind van de week was ik kapot. Ofja. Veel eerder al, want ’s avonds had ik pas tijd voor mezelf en mijn eigen onderneming. Daar kreeg ik dan weer bakken met energie van waardoor ik te laat naar bed ging. Dit heb ik een behoorlijke tijd volgehouden, naarmate ik zelf verder kwam voelde ik dat het van mij vroeg dat ik zou kiezen.

Om niet meer continu te rennen en te racen.

‘Denk je dat je zo door kunt gaan tot aan je pensioen?’

Het was niet kúnnen…maar wat wilde ik hier nu eigenlijk? En gelóóf ik eigenlijk wel in een oud systeem als ‘pensioen’?

Dat moest anders kunnen; alleen zag ik vooral vrouwen die in hun onderneming werkten naast een partner.

An extraordinary life requires extraordinary choices.

Mensen vertelden me dat ik eerst moest zorgen voor zoveel jaar ‘financiële buffer’. Zodat als er iets gebeurde ik een vangnet had. Nouja. Ik weet niet of die mensch ook wist dat ik alleenstaand was, net mijn huis had gekocht en als ik nog wilde zorgen voor een buffer van zoveel jaar dan moest ik nog 12 jaar door buffelen. Een simpele berekening had me dit laten zien.

Weer die vraag: wat wil ik?

Ik werk met de natuurlijke en universele wetten.

Ik geloof in mezelf, in wat ik voel en in de kracht van vrouwelijk zelfleiderschap.

Niet alleen wilde ik die liefdevolle en betrokken moeder zijn voor mijn kinderen die er altijd is. Ook wilde ik financieel onafhankelijk leven als coach en mentor voor vrouwen. En dan wel de coach niet alleen een leuk plaatje voorhoudt met allerlei loze beloften maar dit plaatje ook zelf ook leeft én belichaamt.

Ik maakte vorig jaar vóór de zomer de keuze om me volledig te richten om vrouwen de kracht van vrouwelijk zelfleiderschap te laten ervaren.

Dat is wat ik zelf deed; mijn leven compleet opnieuw vormgeven vanuit de oude situatie. Ik ben nu ruim een jaar verder. Een jaar vol groei, verdieping en verbinding met mijn essentie. Lessen die ik niet op school of tijdens een opleiding leerde. Lessen die je terugvindt in mijn coaching sessies.

  • Hoe kies je voorbij het ongemakkelijke gevoel?
  • Wat heb je te brengen?
  • Hoe wil je je echt voelen en wie ben je dan?

Als je goed voelt zal je weten dat je alles al bent en alles al hebt. Wat je mag leren is dat vertrouwen in je eigen kunnen laten groeien. Van binnen naar buiten. De kunst van overgave, van vertrouwen en actie die in lijn is met de energie van vrouwelijk zelfleiderschap.

Is het voor jou ook tijd om je magic zone in te stappen vanuit de verbinding met jezelf? Zodat je nog meer leert te vertrouwen op je innerlijke wijsheid. Als jij nu staat waar ik stond dan vraag je jezelf vaker af: ‘maar…hoe dan?’ Soms terwijl je met je handen je haar zit, soms terwijl je naar buiten kijkt. Hopend op een teken.

Vrouwelijk zelfleiderschap leert je om in je kracht te staan; in welk deel van je proces dan ook. Je tapt in op je innerlijke overvloed en leert deze energie uit te dragen, te zijn, te ademen. Geen halve keuzes; niet in je leven, niet in de liefde, niet in je onderneming.

Ik leer je zelfleiderschap te nemen over alles wie jij bent en alles wat je wilt. Hoe? Je kunt kiezen om op de volgende manieren met mij te werken.

Liefs!
Maike

Geplaatst in Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *