Krachtig bij jezelf blijven in gesprek met mensen die een andere visie hebben dan jij doe je zo – 3 tips

Mijn cliënt legde me eerder deze week een mooie vraag voor. Ik denk dat deze vraag leeft bij velen van ons en dat je jezelf in de vraag zult herkennen.

‘Als ik oud-collega’s spreek dan vind ik het lastig om vanuit mezelf te delen over wat ik nu doe, hoe pak jij dat aan?’

Ik word soms ook nog wel eens weggezet als ‘zweverig’. En ja, ik ben zwaar spiritueel en helemaal into de godinnen energie. Maar ik ben óók gemaakt voor Mars-ijsjes, prachtige jurken en ik heb net zo goed een hypotheek te betalen en kinderen voor wie ik zorg.

Waarmee ik maar wil zeggen: iedereen heeft meerdere kanten. Jij, ik en Tineke Tanneke Toverheks ook.

Dergelijke opmerkingen raken me nu niet meer. Ik zie het als iets wat ik jammer vind. Voor de ander. Eigenlijk ontken je een prachtig en verrijkend deel van jezelf wat je ook zakelijk in kunt zetten namelijk of in het ouderschap.

Ben je benieuwd hoe ik om ga met dit soort opmerkingen en vragen, maar ook hoe ik bewoog vanuit een omgeving met veel mannelijke (prestatiegerichte) energie naar een zachtere, lees dan verder.

Als je – net als ik – lang werkzaam was in een omgeving waar de mannelijke energie hoogtij viert dan kan het best een uitdaging zijn wanneer je zelf een totaal ander pad gaat bewandelen.

Helemaal als je meer naar buiten gaat met wat je doet en (ex)collega’s vragen stellen zoals: ‘maar wat doe je nu eigenlijk’ of ‘hoezo ben jij ineens coach’?
Ik heb hier destijds net zo goed mee geworsteld. Ik heb wel ervaren dat hoe opener ik ben, hoe meer mensen open staan voor wat ik zeg. Omdat ik spirituele vraagstukken heel duidelijk uit kan leggen.

Als bewuste vrouw – of man – voel je het aan wanneer iemand ‘iets vindt’ van wat je doet.

Natuurlijk zijn mensen oprecht geïnteresseerd en inspireer jij overal; in welke omgeving dan ook. Het gevoel dat de ander je zweverig vindt kan wel tot gevolg hebben dat je niet zo uit je woorden komt als je graag zou willen.

Ik gaf mijn cliënt – een onderneemster – een paar tips.

Niet alleen kun je je verhaal of pitch oefenen [tip 1] – op video en voor de spiegel – je kunt ook voor elk aanbod in 3 tot 4 zinnen formuleren wat het is en wat het oplevert. Spreek deze zinnen eens hardop uit en voel eens wat het doet met jou. Klopt het of mag er nog iets bij?

Verder is het is goed om te weten dat het gevoel van niet uit je woorden komen ergens vandaan komt.

Je hebt het niet tegen je ideale cliënt namelijk of tegen iemand met wie je privé op zou trekken. Zie dit gewoon als oefening. Hoe zet je je eigen energie in om je woorden kracht bij te zetten bijvoorbeeld? Als je soulmate cliënt je dezelfde vraag stelt, of een vriendin, hoe reageer je dan? Heel anders durf ik te wedden.

Je mag groeien in sterk staan voor dat waar je in gelooft, maak jezelf groter in de energie [tip 2] en zie wat er gebeurd als je spreekt vanuit kracht en zelfvertrouwen.

Zet jezelf niet teveel vast in hoe het moet zijn.

Ik kreeg ooit het advies om me te verbinden met mijn hogere zelf en dan pas te praten [tip 3]. Ik dacht toen ‘maar wat weet mijn hogere zelf over technische machines’? Ik werkte toen in heel technische omgeving. Toch ben ik het gaan doen en kon ik mijn manier van presenteren veranderen met tools die je niet altijd leert in een zakelijke omgeving maar die je wel helpen om krachtiger te staan en dicht bij jezelf te blijven.

Ga oefenen, het mag ongemakkelijk voelen, je leert en groeit in elk gesprek. Ook die met jezelf.

Kun je hier wat hulp bij gebruiken? Dan is ‘Awaken your inner Wisdom‘ voor jou. Ik heb nog 3 plekken vrij deze maand voor persoonlijke coaching. Meer weten? Claim hier je BreakOut sessie, ontvang meteen praktische tips en inzichten.

XO Maike

P.S. Ben je benieuwd naar ervaringen? Op mijn website lees je meerdere recensies; deze ontving ik eerder deze week: ‘Met de komst van Maike is alles binnen mijzelf en mijn bedrijf veranderd. Zoveel zachter, zoveel meer in flow en toch de dingen gedaan krijgen! Toen ik op zoek ging naar een business coach, voelde ik dat het niet zozeer ging om de praktische zaken. Maar dat het van me vroeg om veel meer de weg naar binnen te maken. Om van daaruit liefdevol & krachtig te acteren naar buiten. Deze vernieuwde energie bleef niet onopgemerkt bij anderen. Mijn eerste verkochte programma vond nog plaats binnen ons 3 maanden traject.’

Geplaatst in Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *