Over de kracht van momentum in je onderneming.

Momentum creëren – ofwel bewust kunnen opbouwen – is belangrijk als we praten over van het leven krijgen wat je verlangt. Momentum kun je zien als een kantelpunt in je onderneming of leven wat kan zorgen voor groei wanneer je de golf neemt. Het gaat over snelheid, over bereidheid en het gaat samen met je vrouwelijke energie. Hoe dat zit leer je in deze blog.

Wat je wil is een moeiteloze stroom in je onderneming en leven; van klanten, van inkomen, inspiratie en liefst ook je eigen energie.

Wat heel belangrijk is, is om steeds in te tappen op hoe jij je wil voelen en helder te hebben welke ervaringen je juist niet wil. Als je nl. acties neemt vanuit hoe je je nu voelt – en het gaat niet zoals je wil dat het gaat – dan is het lastig om die flow die je verlangt te creëren.

Laat ik het vergelijken met hardlopen.

Nu geniet ik enorm van die momenten waarop ik loop en de tijd vergeet. De momenten die geen moeite kosten, als de zon lekker schijnt. Om daar te komen ben ik ooit iets nieuws gaan doen…als niet sporter en als meisje dat altijd als laatste werd uitgekozen in de gymles. Die start is voor mij ondertussen 13 jaar geleden (omg…dit is zo’n moment waarop ik denk: wat gaat de tijd snel! Net als een liedje waarvan je weet dat je het ge-wel-dig vond en dan hoor je dat het nummer al 20 jaar oud is).

Goed, het is een hele tijd geleden dus dat ik ging hardlopen en waar ik uiteindelijk de halve marathon rende, rende ik in het begin nog geen 200 meter.

Ik begon niet met lange afstanden, ik moest conditie opbouwen. Na een tijdje kwam ik op een punt waarop ik genoot en waarop het steeds makkelijk werd.

In je onderneming is het niet anders.

Toewijding en consistent zijn brengt je flow en flow brengt je in die staat van zijn waarin je makkelijker ontvang en vertrouwt.

Voor je daar bent moet je ook commitment durven geven in de momenten waarop het resultaat er nog niet is. Dat zijn de momenten die ongemakkelijk en onzeker voelen. De momenten waarop veel mensen afhaken of kleiner kiezen, denken dat het moeilijk is, momenten waarop je jezelf gaat vergelijken.

Dan is het van belang dat in kunt tappen op waar je wilt zijn; op echt geloven in jezelf en de bereidheid om te doen whatever it takes. Voor mij persoonlijk geldt dat ik momenten heb gekend waarop ik bereid was om heel veel op te geven. Om bijvoorbeeld mijn auto te verkopen als dit het vroeg. Je gaat ervaren dat de bereidheid genoeg is. Een interessant thema is: als diezelfde auto stuk gaat, ben je eerder bereid om bepaalde stappen te zetten om de auto te maken. Diezelfde stretch en bereidwilligheid mag je toepassen in je bedrijf.

Ik heb het vaak over wijsheid en kracht en over vertrouwen. Dat komt pas als je bereid bent om ook door te gaan op momenten die niet gemakkelijk zijn of fijn.

De stroom kan 2 kanten op gaan; van overvloed en genoeg naar tekort en een lage energie. Wanneer je voelt dat je op zo’n kantelpunt komt dan vraagt het moed en actie om je niet omlaag te laten zuigen door die zware energie. En om echt te besluiten: dit is wat ik kies, dit is mijn weg. Vervolgens kies je voor de energie waarvan je weet dat het je op de lange termijn het resultaat brengt van wat je verlangt.

Het is starten met hardlopen en doorgaan op de momenten waarop je je realiseert: ok..dit vráágt echt iets. Weet dat als je op die momenten bereid bent om niet alleen door te gaan maar om ook bewust de energie te kiest; dan is alles wat erna komt makkelijker.

Ik haal dit aan omdat ik dit vaker terug zie komen bij klanten de laatste weken. Elke onderneemster kent en ervaart dit. Er is veel wat je kunt doen om vertrouwen op te bouwen en ik hoop dat als je dit leest, je voelt dat jij dit ook kunt.

Kies heel bewust voor de richting die je op wilt en committeer aan jezelf.

Hoe past dit bij de vrouwelijke energie? Manifesteren en kiezen is meer mannelijk. Net als doelen stellen, ambitie en actie nemen. Veel van wat ik doe gaat over wijsheid en het vrouwelijke zoals ik vaker deel maar zonder het masculiene, zonder de richting gebeuren er wel dingen maar niet zo snel en efficiënt als ik wil.

Vrouwelijke wijsheid en energie is heel sensueel en sexy. Dat komt niet zonder hard te werken. Flow komt vanuit alignment en gemak en het gaat hand in hand met toewijding en het werk ervoor doen.

Dat betekent niet ploeteren tot je leeg bent. Het betekent toewijding om te doen wat het vraagt. Om aan dat leven te bouwen wat je zo verlangt, om te ondernemen zoals je voelt dat het hoort bij jou en om te werken met klanten waar jij blij van wordt. Dat vraagt iets van je; sommige dingen gaan heel gemakkelijk en andere minder. Dit alles is er onderdeel van en hoort erbij. Daarom is zowel je mannelijke als vrouwelijke energie nodig in je bedrijf; dat geldt voor ons allemaal ongedacht je geslacht.

Als ik coach bijvoorbeeld of als ik intakegesprekken heb zit ik sneller in de rol van de teacher en leider.

Deels ook in het ontvangen omdat ik heel intuïtief werk. Na die momenten creëer ik ruimte om in het zachte te zijn, om te zorgen voor harmonie en om te voelen wat mijn lichaam vraagt om te eten. Die momenten plan ik in, net als de momenten waarop ik aanwezig ben en richting geef. Het vrouwelijke zit ook in je presence, in je charisma, in je posts, in het co-creëren, in je waarde voelen, in de intimiteit die je er in verbindingen kunt laten zijn, in je communicatie en in je marketing.

Het is je cyclus; voor een vrouw is het nooit vlak. Het is veel meer flowy en onvoorspelbaar en gaat op en neer. Je lente, je zomer, je winter en je herfst. Daar mag je je bij comfortabel leren voelen omdat wanneer je start juist die flexibiliteit en veerkracht ZO van belang zijn om een blijvend resultaat neer te zetten.

In mijn 4 weken traject Money, Pleasure & Manifesteren Mastery (start 1 augustus) leer ik je de fijne kneepjes zelf toe te passen. 4 weken lang ontvang je elke week een nieuwe module met practices en tools en ik kijk 4 weken lang met je mee; je hebt namelijk al die tijd toegang tot mijn Voxer en verder hebben we elke week een live Q&A.

De modules zien er al volgt uit:

Module 1: Sacred Energy Transmission in Business.
Leer te werken met de energie van je bedrijf. Je bedrijf en jij zijn verbonden maar zeker niet één en dezelfde energie. Ik begeleid je om te werken met beide energieën en om helder te hebben wat nu wat is.

Module 2: Money Magic

Creëer een nieuwe relatie met geld & land in de energie van de vrouw die je kiest te zijn. Allemaal vanuit je eigen unieke zijn, vanuit je gave, verbonden met je missie, geaard en volledig in lijn met jouw vibe. Ik begeleid je in werken met de energie van ABUNDANCE.

Module 3: Magnetize your desires by raising you vibe

Bewust creëren met je lijf. Maar ook losmaken & integreren; ik begeleid je in de fijnste practices om waar te maken wat je verlangt. Je klanten haken aan op jou, het gaat allemaal veel meer om jou dan je hebt geleerd.

Module 4: Sensual energy is CREATION

Vrouwelijke wijsheid gaat erover dat je lichaam een portaal is en je energie een goudmijn. Het gaat over nieuw vrouwelijk leiderschap. Ondernemen en leven op jouw manier, niet volgens regels en richtlijnen maar echt zoals jij voelt dat de bedoeling is voor je.

Wat leveren deze 4 weken je o.a. op:
▽ Je leert te vertrouwen op de energie van geld.
▽ Je leert om op een nieuwe manier te werken met je sensuele energie en deze in te zetten in je bedrijf
▽ Je gaat je lijf zien als een portaal en dit zakelijk inzetten.
▽ Een krachtige mindset basis die nodig is als vrouwelijke ondernemer.
▽ Je voelt het vertrouwen om je hoogste waarheid zichtbaar te maken en te delen.

Wat krijg je allemaal?
Elke week komt een nieuwe module vrij. Elke week is er een live groepscall plus opname en je hebt 4 weken lang toegang tot mijn Voxer om AL je vragen te stellen.

Naast dit traject kun je natuurlijk ook kiezen voor personal coaching. Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen of wil je meer weten of de Mastery? Stuur me gerust een mail (info@maikemaessen.nl) of reik naar me uit op social media.

XO
Maike

Geplaatst in Personal Leadership, Persoonlijke ontwikkeling, Uitbreken, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *