Wil jij niet meer op de pauze-knop hoeven drukken? Begin hier dan mee!

Het allerliefst wil ik dat alle vrouwen leren hoe ze zichzelf kunnen empoweren én dit gevoel mee kunnen geven aan hun eigen kinderen. Dat is mijn passie. De vrouwen in mijn praktijk hebben het gevoel dat ze op de ‘pauze’ knop willen drukken.

Ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen om hun leven te veranderen; om hun zachte vrouwelijk leiderschap liefdevol naar voren te brengen. Zodat je op alle vlakken je mooiste leven leeft – van binnen en van buiten, in grote en kleine dingen.

Mijn advies? Houd het praktisch.

Vrijheid is iets wat we allemaal willen. Het is waar ik zelf mijn stappen naartoe zet. Het is niet statisch, het is een continue mix van flow en actie, van vrijheid nemen en vertrouwen. Er is niets wat ik meer bijzonder vind en er is weinig wat ik meer spannend vind.

Tegelijkertijd is het zo allesomvattend dat je mag kijken voor jezelf waar je wilt beginnen. Je kunt kijken naar je leefomgeving, naar je wat je draagt, naar je voeding of naar de mensen met wie je je verbindt.

Begin met hoe je je aan het eind van de dag wil voelen.

In dit blog deel ik met je wat ik doe. Waar ik mee startte toen ik leerde dat mijn schoonmaak gedrag een vorm van controle was die liet zien dat ik eigenlijk volledig vastzat in de onmacht.

En dat ik dit zelf deed.

Ik wilde aan het einde van de dag energie over hebben. Voor mezelf en ook voor mijn kinderen en ook dan inspiratie voelen in plaats van uitgeblust op de bank ploffen. Het is trouwens niet erg als dit af en toe wel zo is..als vrouw heb je nu eenmaal een cyclus.

Dat brengt me meteen bij mijn eerste punt.

Ik neem zo bijvoorbeeld geen hormonale anticonceptie meer. Dit doe ik niet meer sinds de geboorte van mijn oudste 9 jaar geleden. Ik voelde al heel snel dat dit niet werkte voor mij en dat ik onder invloed van hormonen veranderde in een vrouw met een heel kort (lees: niet aanwezig) lontje.

Niet leuk, niet voor mezelf en niet voor de lieverds om me heen. Ik ken vrouwen die dit ook ervaren maar hun partner is hier niet blij mee. Terwijl er zoveel andere manieren van anticonceptie zijn. Ik heb me hier destijds in verdiept en iets gevonden wat past bij mij.

Zonder anticonceptie kan ik mijn vrouwelijke cyclus veel mooier en beter gebruiken als leidraad.

Ik sprak laatst een man die zei: ‘toen ik zag wat mijn vriendin moest doorstaan tijdens de zwangerschappen en geboortes van onze kinderen vond ik dat zij genoeg had gedaan en liet ik me steriliseren’. Hiermee wil ik niet zeggen dat elke man dit moet doen, want ik weet niet wat dit gevoelsmatig doet met je maar wel vind ik deze dynamiek tussen dit stel heel liefdevol.

Ook qua voeding doe ik wat ik nodig heb. Als mijn kinderen er zijn betekent dit vaker wel dan niet dat ik 2 verschillende maaltijden kook. De vele pasta’s laat ik voor mij achterwege, terwijl mijn kinderen dit wel graag eten en nodig hebben. Ik heb baat bij minder gluten en door mijn auto-immuunziekte – die ik nu niet meer lijk te hebben – eet ik op gevoel.

Geen pakjes, zoveel mogelijk vers, zodat ik als ik eens echt geen zin heb om te koken gewoon een culinaire tosti kan maken. Die dagen zitten er nu eenmaal tussen.

Ook hier is het keuzes maken en praktisch blijven zodat je je goed blijft voelen bij wat je ook doet.

Ik weet dat ik me beter voel als ik mijn dag bewust begin. Dus als ik wel een keer blijf liggen en me liever 3 keer omdraai let ik wel op dat ik me daar later niet schuldig over voel.

Mijn ochtendritueel is dat ik start met energie oefeningen met mijn jade egg. Ik kies een intentie die ik energetisch in het eitje stop, deze breng ik in en laat ik door mijn lichaam en energieveld stromen. Ook als mijn kinderen bij mij zijn maak ik hier tijd voor; of vroeg in de ochtend of voor ik ga slapen. Net als schrijven.

Ik zie dit terug in hoe mijn kinderen zich openstellen naar mij. Ik wilde namelijk niet alleen zelf meer energie hebben aan het einde van de dag maar ook dan een gezellige moeder zijn die haar kinderen optimaal kan begeleiden in hun eigen gevoeligheid.

Dit zijn enkele praktische voorbeelden wat ik ben gaan doen…of laten. 

Ik merk dat dit me zoveel brengt en doorwerkt op alle vlakken. Along the ride die het leven heet ga je situaties en omstandigheden accepteren die je nu niet (meer) zou kiezen als je opnieuw de mogelijkheid had.

Door te voelen hoe jij je dag wilt afsluiten voel je ook wat meer of minder mag. Wat kun jij vandaag doen wat jou morgen krachtiger maakt?

Wil je meer weten? Mail me op info@maikemaessen.nl, whatsapp via 0619426332 of klik hier.

Ik wil graag een gratis 1 op 1 sessie.

Ken je iemand voor wie dit interessant is? Voel je vrij om te delen.

Wil je elke week mijn nieuwsbrief ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van acties? Meld je hieronder aan:Geplaatst in Coaching, Essentie, Gezond Egoïsme, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *