Wordt het ooit weer zoals het was? En het effect hiervan op jou als soulpreneur.

Wat is er veel veranderd sinds mijn laatste blog twee weken geleden. Afgelopen dagen heb ik heel vaak de vraag gehad hoe ik omga met de huidige situatie.

Bang voel ik me niet. De energie is met momenten zwaar en dat raakt mij natuurlijk ook. In mijn huis zet ik de energie, daarbuiten voel ik zwaarte net zo goed. Helemaal toen van de week de schappen in de winkel wel erg leeg waren.

Ik ben dankbaar voor alle tools die ik de afgelopen jaren vergaard heb. Zodat ik niet alleen uit die zware energie kan blijven en het grote geheel kan overzien maar ook dat ik kan blijven staan in alles wat nu ongemakkelijk voelt. Leunen in het niet weten.

Bij jezelf kunnen blijven terwijl de grond voor je gevoel onder je voeten vandaan wordt getrokken.

Dat schrijf ik nu makkelijk maar weet dat er ook voor mij tijden zijn geweest waarin dit verre van gemakkelijk was. Mijn praktijk was niet meteen succesvol; toen ik startte, startte er een intense verdieping in mijzelf. Die gaat nu overigens gewoon door; het verschil met toen is dat ik nu weet dat ik altijd veilig ben…en heel belangrijk: mijn kinderen ook.

Vanuit dat weet ik ook dat er niet één manier is van omgaan met; er zijn er velen en jij mag voelen wat je hier nodig hebt.

Wat ik heel erg proef in de berichten & ook tijdens het coachen is de soms maximale confrontatie met jezelf.

Dat is er niet om jou dwars te zitten maar om je in beweging te brengen. Niet in het doen maar in het naar binnen gaan, in het voelen. Om thuis te komen bij jezelf. Daarmee bedoel ik dat jij jezelf er kunt laten zijn, ongeacht wat er om je heen gebeurt en dat je ook weet van jou is en wat niet. Ook een heel belangrijke: dat je rust neemt, ook in je onderneming.

De tijd van hard naar buiten met allerlei sales strategieën en funnels alleen werkt niet meer.

Het mag van binnen naar buiten, vanuit een krachtig fundament. De creatie komt vanuit jou. Het gaat om aan het leren aanspreken van de diepere laag.

Velen vinden deze verdieping spannend, want wat ga je allemaal tegenkomen? Onder die lagen kom je bij je krachtige en zachte kern. De plek van waaruit je ultiem ontvangt, geeft en creëert.

Ik zal je heel eerlijk zeggen dat ik de afgelopen jaren keuzes heb gemaakt die ik voelde in elke cel van mijn lijf terwijl ik ook bang was. Want vertrouwen in een hoger iets terwijl je hebt geleerd om je waardering te halen uit het doen… is wel even van een andere orde.

Ik heb immers ook 2 kinderen en een hypotheek. Deels hang ik nog in de oude monetaire systemen terwijl ik wat ik doe wat hier totaal los van staat. Ik weet dus wat het doet met je zodra je je hier los van gaat maken. Die overgang maken we allemaal.

Wordt het weer zoals het was? Nee, dat denk ik niet.

Waarom niet?

De scholen zijn dicht, de meeste winkelcentra ook, offline vergaderingen stoppen, het vliegverkeer is zwaar beperkt. We stoppen eigenlijk alle illusies en verplichtingen die je ervan weerhouden om te horen wat er in jou leeft. Vakanties gaan niet door; waar we normaal zo naar toeleven.

Waar we eerst massaal aan de opruimerij gaan, wennen we later aan de stilte en in rust ontstaat er ruimte.

De ruimte die nodig is voor heling en groei, om daarna daadwerkelijk te kunnen laten gaan wat niet meer dient.

Voor vrouwen is dit van belang. Ik geloof dat de vrouw de bron is; de vrouwelijke creatie kracht komt de komende tijd nog veel sterker naar voren dan nu al het geval is. Om te kunnen geven, mag de vrouw eerst ontvangen. Wat bij vrouwen vaak leeft is: ‘ach, dat doe ik zelf wel’, vanuit wilskracht de schouders eronder zetten in plaats vanuit verlangen of meer voor de ander zorgen dan voor zichzelf. Dat gaat ook over de vrouw die neigt om in het persoonlijke leven de ander te willen redden of gered wil worden en daardoor gaat pleasen in plaats van in haar kracht staat.

Hoe meer jij als vrouw kan ontvangen, hoe meer je die innerlijke wijsheid aan kunt spreken en hoe meer energie je hebt voor jou.

Daarom is de heling van de vrouwelijke wijsheid zo belangrijk.

De diepere wijsheid zit in jou en mag je aanwenden. Omdat er niet voor niets veel stilvalt. Er ontstaan nieuwe initiatieven waarbij de vrouw nog meer mag vertrouwen op haar unieke flow, op het intunen en connecten met je tribe. We willen heel erg helpen en dat begrijp ik, maar wat heeft jouw klant nu echt nodig van je en wie moet jij daarvoor zijn?

Welke leider wil je zijn, het gaat niet om het weggeven vanuit het nu, maar intunen op het hogere, zodat je vanuit een hoger plan kunt leiden en de weg wijzen. De vrouwen die bij me komen, geven vorm aan een nieuwe stroming binnen een bestaand vakgebied of beroep waarbij ze vertrouwt op de divine leiding.

Kun je hier begeleiding bij gebruiken? Ik werk momenteel vooral online. Boek hier je kennismaking met mij om samen af te stemmen. Je kunt kiezen tussen een exclusieve mentoring of een programma wat je online volgt.

Liefs & stay safe!
Maike

Geplaatst in Verandering, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *