Dit is waar jij als intuïtieve onderneemster niet zonder wil in je business

De kern van de vrouw is het feminiene. We leerden echter om ons te handhaven in een masculiene werk- en leefomgeving. Vanaf onze kindertijd zijn we al gevormd in mannelijke systemen. Wat we (onbewust) leerden is dat vrouwen en mannen gelijk konden zijn, maar dan wel alleen als vrouwen zich meer als een man gedroegen. Als je net als ik lang werkzaam bent geweest in het bedrijfsleven, dan voel je deze. Lees verder om te ontdekken waar het vandaan komt, hoe je dit merkt in je onderneming en wat je er aan kunt doen.

In de jaren 1980 werd korter haar trendy. Met schoudervullingen – die de vrouwelijke vormen lieten verdwijnen – zagen we vrouwen macht veroveren door hun vrouwelijke energie steeds meer naar de achtergrond te brengen. Het bracht vrouwen ergens – mij heeft ook ver gebracht – alleen voelde ik al heel snel dat deze masculiene manier van werken als onderneemster me volledig leeg trok.

Het mannelijke houdt van ‘doen’. Het vrouwelijke verlangt ernaar om gewoon ‘te zijn’.

Iedereen heeft toegang tot beide energieën. Ze moeten in balans zijn; we zijn geboren met een dominante energie die voor ons het meest natuurlijk aanvoelt. Vrouwen zijn in hun kern meer vrouwelijk en het tegenovergestelde is waar voor mannen.

Wat dit betekent? Het betekent dat als wij als vrouw in onze natuur meer vrouwelijk zijn en onszelf moeten veranderen om te concurreren in de door mannen gedomineerde bedrijfswereld.

Als we dat doen, geven we een deel van onze aangeboren kracht weg.

We vergeten hoe we een vrouw moeten zijn. We vergeten hoe we weer mogen verzachten zodra we na het werk thuiskomen. Hierdoor voelen we ons na verloop van tijd uit balans, gestrest en zoekend. We verliezen onze flow. Vasthouden aan deze Miss Independent-energie kan aan gaan voelen als een masker.

Dat merk je zowel in je persoonlijke als professionele leven. In de verbinding met anderen bijvoorbeeld maar ook in het resultaat van je onderneming zie je dit terug.

Je ziet andere vrouwen als een bedreiging. Je trekt meer vrouwelijke mannen aan in je leven of cliënten die nét niet bij jou passen. Het zorgt voor onevenwichtige dynamieken en zelfs seksuele aantrekkingskracht die verdwijnt. Een burn-out is gegarandeerd wanneer je constant de druk voelt om te presenteren en je op deze manier moet bewijzen.

Ik wilde dan ook meer tijd om op te laden, voor rituelen…voor mezelf. De vrouwen in mijn praktijk benoemen dit ook. Alleen hebben we veelal geleerd om te dóen, niet om te voelen.

Toen ik mijn loondienst baan had opgezegd en ging ondernemen zonder zijwieltjes werd me pas duidelijk hoe erg ik vastzat in niet kunnen ontvangen. Ik had mijn gevoel altijd beredeneerd in plaats van doorleefd. Ik vond het oprecht moeilijk om te vertrouwen op wat ik zelf voelde – laat staan op anderen – en dus probeerde ik elke strategie die ik tegenkwam. Dat waren er nogal wat.

Ook die waren vooral heel mannelijk; deze strategieën boden geen ruimte voor dat waar wij vrouwen zo sterk in zijn. We moeten kunnen flowen als het water van een rivier, we zijn enorm verbonden met onze innerlijke gevoelswereld en we zijn geboren om te ontvangen.

Focus, zichtbaarheid, verbinding, ontvangen en spiritualiteit gaan prima samen in je onderneming. Maar dan wel met een businessmodel wat perfect aansluit bij jou, je waarden, je missie en je gezin.

Een model wat jou als vrouw er laat zijn, met ruimte voor je cyclus, met tijd om er als moeder er kunnen zijn want dat is immers wat je zo graag wilt. Mind you – ik kom ook ik uit de hoek van fulltime werken en controle willen hebben over alles en iedereen. Naarmate ik zelf meer ontwaakte – en ik zie deze beweging ook bij de vrouwen met wie ik werk – is dat je er écht wilt zijn. En niet alleen dat, nee ik wilde ook een gezellige moeder zijn die haar shit aankijkt. Omdat ik weet weet wat het vrijmaakt voor mijn eigen kinderen.

Alleen een business coach gaat het je niet brengen, je zelf-expressie is een belangrijk onderdeel van wie jij bent en dit wordt vaak overgeslagen. Je wil immers alle vlakken van je leven belichten, helen en verenigen, je wil jouw tribe aan laten haken.

Je hebt niets aan een strategie als je je eigen energie en waarde niet voelt. Als je voelt dat je honderden posts moet liken om zelf likes te ontvangen op social media. Dan blijf je hard werken en trekken aan het resultaat zonder dat je ontvangt en dus zorgt voor de nodige balans.

Je mag wegblijven van onbewust ondernemen. Je wil niet opgaan in de massa maar opvallen. Niet vanuit een harde pushy energie maar vanuit je presence. Daar mag je aan bouwen. Je mag spelen met de energie, onderzoeken wie je werkelijk bent en wat je daarbij nodig hebt.

Je energie, je wijsheid en je presence. In je business kun je niet meer zonder dit trio als intuïtieve onderneemster.

Dit gaat over je kracht terugvinden, je stem, je overvloed. Je sensuele energie voorleven terwijl je niet bang bent dat je het verkeerde aantrekt. Over voelen wat jouw waarheid is en haar voorleven zonder bang te zijn om andere te kwetsen. Het gaat ook over je purpose leven zonder dat je je afvraagt wie hier nu op zit te wachten.

Weet je, ik was ook bang om de sprong in het diepe te maken. Toch vertrouwde ik wel op wat ik voelde. Ik mocht af van alle onzin die ervoor zorgde dat ik een mannelijk pantser om me heen had wat voorkwam dat ik kon ontvangen wat ik zo verlangde.

Als je stopt met vechten en in afstemming komt, wordt je leven zo makkelijk. Elk gebied in je leven heeft baat bij het afstemmen en met in alignment zijn. Je relaties, je seksleven, je kinderen, je praktijk, je gezondheid. ⠀

Niet meer stressen en hard werken omdat je anders niet echt onderneemt. En weg kunnen blijven van jezelf in de weg staan. Wegblijven van alles perfect doen, of vergelijken; de high van de ander vergelijken met jouw low.

Als je dit nu leest, wil ik je laten weten dat ik er voor je ben, ik snap dat het eng is om in het onbekende te stappen, en ik beloof je met heel mijn hart dat dit het beste is dat je OOIT doet voor je huidige én toekomstige zelf.

Wil je hier concreet, energetisch, belichaamd en systemisch mee aan de slag? Dan past dit 1:1 mentorschap perfect bij jou.

Plan hier je gratis & vrijblijvende call met mij om samen af te stemmen.

Liefs,
Maike⠀

Geplaatst in Coaching, Geen categorie, Innerlijke wijsheid, Leiderschap, Manifesteren, Persoonlijke ontwikkeling, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *