Laat groeien wat werkt voor zakelijke groei; 5 vragen die hierbij helpen

Je richten op wat er wél is; als onderneemster kom je aardig wat tegen wat je wijst op wat er niet is. Mijn werk met deze power vrouwen inspireerde me om je in deze blog iets mee te geven wat de focus verlegt van wat er niet is, naar wat er wel is. Positieve vibes dus!

Vandaar dat je deze keer 5 verdiepende vragen ontvangt die je kunt stellen aan jezelf en eventueel kunt gebruiken op je social media.

Waarom? Je kunt niet alles in 1 keer oplossen.

En sterker nog: dat hoeft ook niet.

Duurzame bedrijven zijn die ondernemingen waarin de onderneemster de diepe verbinding voelt met haar verlangen en missie.

Moet dat altijd de volle 100% zijn? Nee hoor! Net als dat je tijdens meditaties je gedachten niet helemaal uit kunt zetten, hoeft dit ook niet perfect.

De enige tip die ik meegeef is; let op vanuit welke energie je deelt en aanwezig bent. De twijfel mag er zijn, maar geef jezelf dan de ruimte om daar weer uit te komen.

Niet alles is van de een op de andere dag op te lossen hoe graag we dat soms ook willen, gelukkig is heel veel wat je al op korte termijn kunt oppakken en veranderen.

Mijn mentorschap is er niet om je al deze wat-er-nog-niet-is, nóg dieper te laten voelen. Vaak weet je dit zelf al. Een goede mentor zal je leiden naar je essentie en je aanmoedigen om jezelf weer echt te zien.

Alles wat uniek is aan jou.
Bijzonder.
Eigen.

Zoals je nu bent. Met al je moois, met alles wat er is en niet is…en misschien ook niet hoeft te zijn. Kun je ook nu zien wat er is en de overvloed voelen? Jezelf echt zien, vieren en erkennen? De verbinding levend houden ook al ben je nog niet waar je wilt zijn?

Dat is het moment waarop er heel veel shift, weet ik uit ervaring met de vele vrouwen met wie ik ondertussen heb gewerkt. Er zijn zoveel meer kansen om op te bloeien en groeien dan je op het eerste gezicht zou denken.

Welke uitdaging je ook voor je hebt liggen – want niet elke onderneemster verlangt naar meer klanten, meer innerlijke rust komt net zo vaak voor – waardering voor jezelf en je energie is onmisbaar. Het verdwijnt zo makkelijk wanneer je je waarde meet aan alles om je heen.

Daarom heb ik vandaag 5 vragen voor je die je helpen om de focus op dit fijne gevoel te leggen.

1.
Het is heel Amerikaans om jezelf te vieren; toch is dat wel een heel waardevolle manier om een gevoel van trots uiting en ruimte te geven. Vier jij jezelf wel eens? Aan het einde van een dag bijvoorbeeld; schrijf 3 dingen op die je viert aan jezelf, aan hoe je dag was, aan hoe je relatie met je kinderen of partner is, het mag en kan ALLES zijn. Deze aandacht laat dat gevoel groeien waardoor je er meer van aantrekt. Hoe kun jij jouw (aankomende) klant helpen vieren, welke uitnodiging kun jij zijn?

2.

Hoe hebben je successen jou gevormd in je leven? Hebben ze invloed gehad op de richting die je op gaat met je bedrijf? Ik heb bijvoorbeeld in 2016 de halve marathon gerend; hetzelfde jaar waarin ik mijn bedrijf startte en scheidde. Een jaar wat me vormde en bepalend was voor mijn bedrijf zoals het nu is. Ik ging via de actie en de yang naar de yin, naar diep vertrouwen op en ontvangen vanuit mijn zijns-energie. Iets wat in vrijwel elk traject naar voren komt.

3.

Waar ben je ongelooflijk trots op? Schrijf je ervaring op en deel een stukje op social media op een manier waarop je aandacht geeft aan hoe je toen voelde, wat het jou bracht en maak een bruggetje naar de waarde voor jouw klant / publiek.

4.

Laten jouw klanten je voelen hoe blij ze zijn met je? En als je geen klanten hebt, wat voel je bij de mensen die met je verbonden zijn op social media? Hoe laten ze aan jou merken dat ze jou waarderen? Het mooie aan deze vraag is: door dit gevoel op te roepen, kan het groeien. Zie wat er al is in plaats van alleen te focussen op waar je wilt zijn. Je creëert vanuit het nu, vanuit dit moment. Hoe wil je dat het is en hoe kun jij de social media daar nu al voor inzetten?

5.

Wat wil je dat jouw klant / publiek weet van jou als het gaat over hoe je bent gekomen waar je nu staat? Het zijn de persoonlijke ervaringen die ‘blijven hangen’; wat bracht het jou en daarin verstop je de theorie.

Kun je hier hulp bij gebruiken? Stuur me gerust een mail om de mogelijkheden om samen te werken te bespreken via maike@maikemaessen.nl of WhatsApp me op 0619426332.

Wil je alvast iets lezen over hoe onze samenwerking eruit ziet? Klik dan hier.

Liefs!

Ontvang tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis! 

Geplaatst in Geen categorie, Vertrouwen, Vrouwelijke wijsheid, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *