Van verstand naar gevoel; ben je ook op zoek naar evenwicht?

Hij: ‘Ik ga het niet halen vandaag, sorry, kan ik mijn coaching afspraak verzetten?’

Ik: ‘Ja hoor, ik wist al dat je ging afzeggen voor vanavond.’

Hij: ‘NIET! Hoe weet je dat?’

Ik: ‘Omdat ik afgestemd leef.’

Hij: ‘HOE DAN!’ heel snel gevolgd door ‘Oeh wat houd ik hiervan.’

Ik moet even lachen, want ik weet dat het ook zo ongrijpbaar klinkt. Deze klant zei me laatst nog: je hebt wel een mooi verdienmodel want ik merk dat ik steeds meer wil weten. Steeds dat stapje verder, omdat hij merkt dat het werkt. In zijn bedrijf en in zijn privé leven. Hij deelt zijn proces en ik vind het echt mooi om mee te kijken, af en toe geef ik hem een tip tussendoor.

Dat is hoe het bij mij ook ging. Leven vanuit mijn gevoel. Het is wat ik meer en meer doe. Ik voel exact wat wel en niet de bedoeling is. Ik hoor, zie en voel de aanwijzingen. De momenten van intens kippenvel, die wat ik voel keer op keer bevestigen.

Leven vanuit gevoel levert wat op, het vráágt ook wat van je.

Op de plaatjes ziet het er leuk uit.

Iedereen ziet er perfect uit, overal is liefde, je ziet de regenbogen, op de achtergrond hoor je een romantisch muziekje onderbroken door de stem van de kale man van de bekende loterij die roept: ‘Jaaaa je hebt 3 miljoen gewonnen, kunnen wij even storten?’

Tot je telefoon gaat en je bent weer terug in je realiteit.

Ik zeg bewust je realiteit want je creëert hem echt zelf. Alleen willen we de stappen iets te snel maken. Niet het proces maar gelijk de antwoorden. Niet het werk maar wel het geld. Gelijk weten wat het hogere plan is voor je. Dat heb ik zelf ook wel eens hoor en misschien herken je dat wel.

Er is geen quick fix.

Het gaat om het proces, het doorvoelen, je ontwikkeling en je weg ernaartoe. Ik ‘werk’ hier elke dag aan. Dat zet ik tussen haakjes omdat het voor mij een manier van leven is. En dat gaat prima samen met al het andere wat ik doe. Wat het ook is.

Het gaat samen met het grootbrengen van mijn kinderen op de manier die ik voel dat zij nodig hebben en die past bij mij. Maar het past ook bij hoe ik me wil voelen. Het helpt me bij het uitzoeken van een vakantie, een nieuwe laptop, en helpt om mijn huis te kopen. Omdat de oplossingen me min of meer worden aangedragen. Het valt soms echt uit de lucht. Het zijn de dingen die we benoemen als ‘goh, dat is wel héél toevallig he!’

Nouja..eigenlijk niet…..

Als dezelfde ‘HOE DAN!’ klant al even onderweg naar huis is krijg ik ineens een appje. ‘Ik weet het! Ik weet wat het is wat ik wil!’

Allereerst prijst hij zichzelf dat het hem onderweg invalt en niet bij mij aan tafel. Ik moet lachen, ik weet hoe het werkt. Hij is aan de kant van de weg gaan staan en staat zelf te kijken van de ingeving. Hij is blij, ook al roept het vragen op. ‘Want ik vind het nogal groots.’

Met deze vragen gaan we aan de slag.

Concreet en praktisch. Van die dagdroom naar doen. Het niet langer buiten jezelf plaatsen maar in jezelf vinden. En van daaruit leer ik hem de slag naar buiten te maken. Met tools en opdrachten. Zo leer ik hem bijvoorbeeld te ervaren wat hem krachtiger maakt en wat zwakker.
Want soms voel je zo duidelijk dat je een andere kant op wilt. Het nieuwe trekt aan je, je denkt er al heel veel aan. Hoe zou het zijn als…. Soms voelt dat wat onwennig. Alsof je nog niet helemaal stevig staat. Ik heb dit zelf ervaren. Ik voelde aan alles: dit is het. Alleen gooide mijn verstand een hele tijd roet in het eten. Terwijl, vanuit je hart wéét je het. Ik weet bijna zeker dat jij dit ook zo ervaart lieve lezer, je voelt het, alleen wil je ook de ‘hoe dan’ helder hebben. Terwijl dit ontstaat. Eerst ruimte maken. Die witte pagina, de open ruimte. Spannend, maar ook bevrijdend weet ik inmiddels.

Ik help je voorbij alle blokkades en belemmerende gedachten. We breken ze door en werpen ze omver. Tot niets je meer tegenhoudt. 

Weten wat je wilt. Het maakt je mooi, aantrekkelijk en succesvol. Het gaat niet om meer, groter, etc maar echt om kiezen vanuit jou.

Wil je gelijk aan de slag? Klik hier om mijn actuele aanbod te bekijken.

Geplaatst in Coaching, Geen categorie, Je ware zelf zijn, Uitbreken, Verandering, Vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *