Hoe je innerlijke wijsheid je helpt je bij het maken van keuzes.

Het innerlijke orakel. We hebben het allemaal. Denk maar aan die momenten dat je voelde of wist dat je iets moest pakken of doen en het niet deed. Of juist wel en nog vaak terugdenkt aan dit moment wat zo toevallig leek en alles veranderde. Het zijn de momenten die we achteraf niet kunnen verklaren.

Door de dagelijkse drukte zetten we het te vaak aan de kant; dat doen we onbewust.

Het goede nieuws is dat is je dit op elk moment kunt veranderen. Helaas heb je geen aan – uit knop, al activeer je het wel zo makkelijk. Van daaruit start je onderzoek en begint je reis naar binnen. Het mooie is dat je deze kunt ondernemen naast al het andere wat je doet. Sterker nog, liefst ernaast omdat het je overal bij helpt, leidt en support.

Ik hoor zo vaak dat ik op een bijzondere manier in het leven sta en zo anders ben. Dat het bijzonder is terwijl het voor mij een manier van leven is ondertussen die ik niet meer weg kan denken. Of beter gezegd: wil denken.

Voorheen was ik meer bezig om de ander te redden, faciliteren of veranderen.

Ik richte dat orakel naar buiten, vaak niet eens bewust. Het was mijn tweede natuur en misschien iets wat jij ook als vanzelf doet. Tot ik me bewust werd van wat ik werkelijk deed en ik leerde over mijn energie. Ik leerde om me veilig te voelen in een situatie die dat misschien niet altijd was of is. Ik leerde te voelen welke energie van mij is en welke van ander. En ik leerde waarom mensen me zo snel in vertrouwen nemen.

Zodat ik onder andere bewust werd hoeveel we overnemen van de ander.

Het innerlijke orakel. Je ziet het niet, maar voelt het. Dat maakt het tegelijkertijd soms zo lastig. Misschien dat we het daarom negeren. Je ziet niet gelijk wat het je oplevert als je wel gehoor geeft. We hebben immers geleerd om vrijwel álle zekerheid buiten onszelf te zoeken. Voor geld gaan we naar werkgever, voor gezondheid naar een arts. Terwijl dat innerlijk kompas je zoveel meer brengt.

Onbewust leven we vaak het verhaal van de ander. Bouwen we mee aan een droom die niet van jou is. Die je eigen hebt gemaakt. Zodra je het hele plaatje kunt zien, je eigen waarheid ontdekt en invult levert het vragen op maar ook zoveel meer écht geluk. Ook als het haaks staat op alles wat je leerde. Misschien zelfs wel op alles wie je dacht te zijn.

Deze innerlijke wijsheid is groter dan de beperkingen of belemmeringen die komen vanuit het menselijke brein.

Door je omstandigheden of het gevoel dat er soms vóór je gekozen wordt kan het voelen of lijken alsof je helemaal niet zoveel te kiezen hebt. Via de binnenbocht kun je stellen dat minder beperkende overtuigingen meer keuzevrijheid geven.

Soms krijg je informatie, intuïtie, een gevoel, een helder weten, een beeld, een fractie van een seconde die voor je gevoel nergens op slaat en misschien zelfs niet heel reëel is.

Toch weet een klein deel van jou dat het waar is en 100% correct. Voor jou. 

Het is de truc om hiermee om te leren gaan, om het te vergroten. Om de innerlijke dialoog aan te gaan. Om echt te luisteren. Tune in en leer vertrouwd te raken met je ingevingen en ernaar te handelen. Ontdek jouw manier. Vraag en je zult ontvangen op een manier die je verstand te boven gaat.

In dit proces zullen er momenten zijn waarop het lijkt alsof je een risico neemt. Ook na je keuze, hoe goed het ook voelde, kan de twijfel toeslaan. Daarom is het zo belangrijk dat je leert onderscheid te maken tussen de stem van angst en die van je intuïtie. Ze lijken op elkaar; het verschil is wezenlijk.

Je innerlijke wijsheid is groter dan je kleinere denken. We zijn allemaal verbonden. Door de tijd heen weet ik inmiddels.

Voorbij het moeten, het denken en malen kom je bij je innerlijke genie. Je hebt altijd de keuze om je negatief of positief te uiten en te creëren. Elke gedachte creëert. Als je je ooit machteloos voelt in een situatie is het goed om hier aan te denken en bewust te zijn van de keuzemogelijkheden die je je nog niet bewust bent. Ofwel; die je nog niet ziet.

Wat ik proef bij de vrouwen en mannen die bij me komen en wat ik zelf natuurlijk ook heel goed ken is dat we ons steeds bewuster zijn. Niet alleen van wat we laten zien aan onze kinderen, maar ook hoe jij wilt dat je kinderen later terug denken aan hun jeugd en jullie samen zijn. Zien ze de persoon van wie jij wilt dat ze haar of hem zien of zien ze je uit balans en niet gelukkig?

Dit raakt het principe van voorleven ook weer. Hoe meer wij de innerlijke verbinding aan gaan, hoe makkelijker onze kinderen dit ook kunnen doen. Je bent een voorbeeld. In alles wat je doet en wat je laat zien. Ze zien niet alleen wat je doet maar ook wie je bent; je energie.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo werken we samen:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Coaching, Essentie, Geen categorie, Innerlijk kind, Je ware zelf zijn, Spiegelgedrag en gezin, Uitbreken, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *