Jij als bron van alles wat je maar wilt in het leven; begin hier

‘Soms voel ik me zo sterk’, zei ze, ‘en andere keren ben ik uitgeblust zo lijkt het wel. Dan ben ik meer bezig met wat mijn vriend nodig heeft om gelukkig te zijn.

Want als hij zich goed voelt is het gezelliger in huis en voel ik me ook beter. Alles komt op mijn bord terecht en daar voel ik me ontzettend alleen in.’

Ik zie hoe hard je werkt. Ik weet hoeveel je doet, hoe gevoelig je bent, hoe je weet wat anderen nodig hebben. Veel beter nog dan wat jij nodig hebt. Ik weet ook wat je doet als je me zegt dat jij je beter voelt als de ander zich beter voelt. Je kracht inzetten voor de ander en je eigen behoeften naar achter schuiven.

Het goede nieuws is dat je dit kunt veranderen.

Want gelukkig zijn er fantastische tools, technieken en oefeningen die super succesvol zijn om in je lijf te komen, de verbinding te voelen en je energetische presence voor jezelf in te zetten.

Wat de vrouwen die bij mij komen in mijn praktijk namelijk gemeen hebben met elkaar, is dat ze willen kiezen voor hun eigen geluk. Voelen dat je er mag zijn, dat je het waard bent om te doen wat je wilt.

Wat we stuk voor stuk leerden is om je eigen kracht in te zetten voor de ander in plaats van voor jezelf. Een mechanisme wat je bent gaan herhalen in je latere leven en wat nu plaats mag maken voor wie er echt in je leeft. Zolang je gedachten en gevoelens eerst naar de ander gaan in plaats van naar jou blijf je leeglopen.

Ik geloof dat de vrouw de bron is van liefde, van geluk, van geld, van energie. Eigenlijk van alles wat ze maar verlangt. Hoe meer jij kiest voor wat in lijn is met wat je echt wilt, hoe eerder je dat ook echt krijgt. Alleen die ‘wat wil ik nu echt..’

Wat zijn we?
Vrouwen!

Wat willen we?
Dat weten we niet!

Wanneer willen we het?
Nu!

Misschien ken je het wel. Er wordt ooit lacherig over gedaan, toch is het wel degelijk een onderschat punt waar heel veel vrouwen tegenaan lopen. De vrouw is veel meer allesomvattend dan ze zichzelf toestaat te zijn.

Een vrouw in haar kracht past zich niet aan. Aan niemand. Dat weet je, dat voel je en toch zit er iets in jou wat je vertelt dat het niet kan of niet mag.

Ze gaat ook helemaal op in haar natuur en voelt zich krachtig. Ze is alles en leeft al haar delen, net waar ze zin in heeft. En zo beleeft ze ook haar passie, haar liefde en haar vechtlust. Ze heeft geen liefde nodig, ze IS liefde. Die vrouw is niet altijd zacht en warm. Soms is ze radicaal en onbuigzaam. We leerden op een bepaalde manier te zijn en dat mag je nu weer loslaten. Helemaal als je echt wil leven als bron van je verlangen. Alles kunnen ontvangen betekent ook alles geven. Zonder je af te vragen wat anderen hiervan vinden.

Wat verlang je echt?

Je hoeft het niet waterdicht te maken; dat verlangen. Het groeit met je mee. Hoe meer jij voelt wat je komt brengen en hoe jouw waarde zich verhoudt tot je verlangen; hoe minder van jouw prachtige energie je weg laat lopen.

Hoe vaak voel je perfect aan voor een ander wat er wel en niet klopt? Het laat me zien dat je intuïtief sterk bent. Het laat me ook zien dat je liefde, toewijding en focus nog veel meer naar jou mag gaan.

De bewuste vrouw – en ik reken mezelf hier ook toe – leerde om te zorgen.

Voor de ander. Google maar naar de onderzoeken die zijn gedaan onder koppels over de verdeling in zorgtaken. Hoe vaak nog gaat de vrouw automatisch minder werken na het krijgen van kinderen? Uitzonderingen daargelaten ligt het merendeel van deze taken nog vaak bij de vrouw.

Niet omdát ze er zo goed in is maar omdat ze léérde dat ze er goed in is.

Zo komt het dat je jouw energie en kracht inzet om alles om je heen in stand te houden; vaak zonder dat je het weet. Het is zoals je het zag gebeuren in het gezin waar binnen je opgroeide. En dat mag je nu laten gaan. Stap voor stap.

Hoe start je deze verandering? Niet om de ander te draaien (lees: paaien) zodat je kunt handhaven wat er is; de welbekende status quo.

Wat kun je wel doen?

Alles start met ruimte maken voor jou en voelen wat jij wilt. Als je niet weet wat dat is, dan heb je wel toegang tot hoe jij je wilt voelen. Bijvoorbeeld: hoe voel ik me als ik weet dat ik de bron ben van overvloed? Wat doe ik dan, wat wil ik dan geven en wat wil ik graag ontvangen? Hoe ziet mijn dag eruit? Juist in het niet weten komen de antwoorden.

Ik weet dat we hier vaak al afhaken want poeh hoeveel en hoe lang moet ik dan gaan schrijven of ‘rondhangen’ in het niet weten? Terwijl juist dit je fundament is van de energie die je neer wilt zetten.

Kijken naar je overtuigingen. Kies wat thema’s uit die belangrijk voor je zijn en onderzoek eens wat je leerde van huis uit. Van je ouders. Wat gaven zijn je mee en wil je dit handhaven?

De nieuwe ontwakende vrouwelijke energie roept nog steeds onbewuste reacties op.

Het is wel de energie die ons brengt bij wie we werkelijk zijn. De healer, de teacher, de alchemist, de godin. Dit waren we al, alleen door alle patriarchale wetten is dit versnipperd geraakt. Het is waarom je soms die passie voelt en vaak niet. Het is waarom je je kracht en energie onbewust weggeeft. Het is ook waarom vrouwen vaak net een tikkeltje sneller in hun ontwikkeling zijn dan mannen. Die zich op zijn beurt terug trekt uit de verbinding. Dat voel je weer in je relatie of tijdens het daten.

Terwijl wij onze stappen zetten, maakt ook de man zijn reis. Dat is waarom elke relatie je wel verder brengt. Je spiegelt in elkaar wat je mag leren en waar jouw groei ligt.

Het zijn de parels in de spiegels van je gezinsleven.

De tijd van jezelf en elkaar klein houden is voorbij. Dat is voelbaar. Je komt los van alles wat te klein is, van angst, van zelftwijfel. Je beweegt naar je ware essentie, overvloed, moed en vrijheid. In wie je echt bent.

In mijn trajecten komen de spiegels uit je gezinsleven altijd aan bod. Alles laat je iets zien; niet overal hoef je iets mee. Ik help je om het onderscheid te voelen. Die zoon waar je hierboven over las? Hij slaapt nu door. Enig idee hoeveel dat doet voor de moeder die eerst nog vol twijfels tegenover me zat?

Herken je dit en kun je hier hulp bij gebruiken?

Naast de online cursussen kun kiezen om een persoonlijk coaching traject te volgen; dit kan online maar ook live.

Je kunt ook kiezen voor een kort traject van 3 sessies (97 euro per keer) waarin ik coaching combineer met healing; dit vind je nog niet op mijn website. Wil je hier info over ontvangen mail me dan op info@maikemaessen.nl.

Voor we aan een traject starten hebben we altijd persoonlijk contact.

Liefs!
Maike

 

Geplaatst in Coaching, Spiegelgedrag en gezin, Uitbreken, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *